Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писма до премиерите на Румъния, Полша,

...
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писма до премиерите на Румъния, Полша,
Коментари Харесай

Борисов благодари на петима европейски премиери за подкрепата в преговорите по пакета Мобилност I

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писма до министър председателите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания, като им благодари за поддръжката и съдействието по време на преговорния развой по пакета „ Мобилност I “.
 Леви депутати в Брюксел: Реакцията на държавното управление по пакет Мобилност закъсня  Прецедент може да избави родните превозвачи от пакета Макрон
Българският министър председател насочва " специфични благодарности " към сътрудниците си Виорика Дънчила, Матеуш Моравецки, Саулюс Сквернелис, Виктор Орбан и Педро Санчес за " постигнатите обнадеждаващи резултати от гласуването на 10 януари, по време на което два от трите отчета по пакета бяха отхвърлени в Комисията по превоз и туризъм в Европейския парламент. "

Своите откровени благодарности министър-председателят Борисов насочва и към работещите в автомобилния превоз и водачите на товарни коли от Румъния, Полша и Литва, които поддържаха българските превозвачи по време на митингите в Брюксел.

В писмата си до петимата европейски водачи министър-председателят Борисов показва своето страдание, че първичните цели на Пакет „ Мобилност “ са потънали в хода на полемиките и национални ползи са надвили над общия европейски метод.

Според българския министър председател сходни правила не дават отговор на обществения дневен ред на Европейския съюз, имат отрицателно влияние върху задачите във връзка с околната среда и ще oщетят европейската стопанска система като цяло.

Борисов акцентира, че европейският превозвачески бизнес, синдикати и всички стопански браншове, които зависят от успеваемостта на услугите в автомобилния превоз, неотдавна са изразили сходни опасения, наблягайки, че в края на европейския цикъл ще бъде мъчно да се реализира уравновесено решение по пакета.

По думите на българския министър председател, сега дебатите по отношение на пакет „ Мобилност I “ са на кръстопът и към момента има късмет да се избегне фрагментацията на единния европейски пазар и да се затвърди разбирането, че „ Европа на две скорости “ не е решение.

„ Въпросите на автомобилния превоз са прекомерно значими за европейската стопанска система, с цел да бъдат решавани по неотложност “, написа още министър-председателят, като добавя, че идващият Европейски парламент и Комисия би трябвало да поемат тази отговорност.

Борисов разчита на своите сътрудници и на транспортните министри " да показват високо и на всички равнища опасенията си по отношение на вярното действие на единния пазар за авто превоз. "

Българският министър-председател изпраща министъра на превоза Росен Желязков в Брюксел, където в понеделник ще се срещне с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни и ще показа всички причини на страната ни по тематиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР