Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадуктите на автомагистрала

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадуктите на автомагистрала
Коментари Харесай

Борисов инспектира ремонтите на виадукти на АМ „Тракия“


Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните действия на виадуктите на автомагистрала „ Тракия “, ситуирани при 13-ия, 15-ия и 20-ия км, оповестяват от държавната пресслужба.



"Заедно със зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков направихме ревизия на ремонтните действия на мостовете по Автомагистрала „ Тракия “ на път за Пловдив. Увериха ме, че пътният сектор ще бъде пуснат на 1 юли ", написа във Фейсбук министър председателят.



В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.



„ На процедура се вършат нови мостове “, съобщи министър председателят Борисов откакто строителните екипи му описаха за хода на дейностите. Заместник-министър Нанков увери министър-председателя, че ще бъдат спазени избраните периоди за довеждане докрай на ремонтите на трите уреди.

Движението по виадукта при 20-ия км ще се възвърне на 30 юни, по оборудването при 13-ия км – на 1 юли, а по това при 15-ия км – на 2 юли.

„ Каква строителна войска “, означи министър председателят Борисов при инспекцията, а служащите обявиха, че такива поправки по виадуктите не са правени.



Строително-ремонтните действия на връхните структури на трите виадукта са идентични.

Демонтажните действия на трите виадукта включват фрезоване на асфалтобетонова настилка, разкъртване на замазка и бетонова плоча, и тротоарни конзоли, ремонт на дилатационни фуги, ремонт на оградни уреди и други



При монтажните действия се прави изработка на изравнителна армирана стоманобетонова плоча над съществуващата бетоновата плоча, монтаж на нови дилатационни фуги, изработка на нови гардбаластови стени, преходни плочи и насип, изработка на отводнителна система, полагане на хидроизолация, обезпечаване на нова асфалтобетонова настилка, монтаж на нови оградни уреди и маркировка.



Планирани за ремонт са връхните структури на левите плътна на оборудванията. В взаимозависимост от ремонтната стратегия на АПИ те ще бъдат осъществени през есента или идната пролет. За виадуктите на 13-и и 15-и км са създадени и съгласувани с Института за пътища и мостове планове за ремонт на долното строене на оборудванията. Предстои възлагането им за осъществяване от АПИ през юли 2019 година На виадукта на 20-и км се прави ремонт на долно строене на дясно компактно. За лявото компактно е създаден и координиран план и следва възлагането му. По този метод ремонта на оборудванията няма да бъде преустановяван, а ще се прави поредно през цялата година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР