Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строежа на магистрала „Европа“, която трябва

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строежа на магистрала „Европа“, която трябва
Коментари Харесай

Борисов огледа грандиозен строеж край Драгоман и заръча: Една теменужка не бива да се смачка!

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира градежа на автомагистрала „ Европа “, която би трябвало да свърже България и Сърбия. Заедно с него на инспекцията участват и вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов и зам.-регионалният министър Николай Ненков.

„ Ако нямаме инфраструктура, ще видите какво ще стане “, сподели министър председателят Бойко Борисов по време на обиколката. Той им изясни, че се чакат у нас да дойдат още по-големи немски компании и тогава непостроените автомагистрали ще станат тесни.

Премиерът подреди на Дончев да се заеме с въпроса с фрагментите. „ Децата не желаят да учат за инженер, мъчно им е “, изясни вицепремиерът на Борисов, който подсети: „ Хората обаче това желаят “.

Премиерът ревизира строителството на част от построяването на права от автомагистрала „ Европа “. Борисов заръча на Нанков да вземе районният министър Аврамова и да се срещнат с общините за построяването на връзките от индустриалните зони към автомагистралата.

„ Ей по този начин най-обичам – от една поляна, път да стане “, сподели Борисов. „ Теменужките обаче би трябвало да преместим “, осведоми го Нанков, а министър – ръководителят му сподели: „ С еколозите ще приказваш, една теменужка не желая да се смачка. Всичко да се измести “.

С построяването на аутобана ще бъдат направени три връзки на Сливница. „ Ей и Сливница ще намаже “, добави Бойко Борисов.
По продължението на автомагистралата ще бъдат направени също по този начин и седем отбивки за отмора – четири посока Сърбия и три от другата страна.

Борисов се срещна и с ръководителя на обекта, като изследва до каква степен са стигнали дейностите по градежа. Премиерът беседва с част от служащите на автомагистралата. Той се поинтересува по какъв начин се предвижват до терена и дали им се заплаща постоянно и добре. „ Виж по какъв начин работят … с въодушевление. Ама по този начин се подвигат приходите … с работа “, сподели той на министрите си. Министър-председателят остана сюрпризиран, че по автомагистралата работят хора от Перник, Симитли и Кюстендил.

„ Хората работят с въодушевление, като има заплати. Така се подвигат приходите “, установи Борисов.

„ Ще го търсим и президента Вучич – те в Сърбия би трябвало да дадат напън, тъй като ние есента сме подготвени. Ще му пратя през днешния ден фотоси, с цел да види до каква степен сме стигнали “, разкри министър председателят.

„ Затова и идват действителни вложители, а не шменти шапки, като тези, които продадоха БТК-ата, ЕРП-те. Те не могат да си ръководят даже дотациите “, добави той.

„ Това са социалистите, да похарчат всичко, да нямат никакви ресурси, да се огледат и за непознатото и най-после да оставят всичко в съсипия “, заключи министър-председателят.

Той прикани зам.-регионалният министър Николай Нанков да вкара оптимално бърз тол таксата, тъй като държавното управление желае идната година още веднъж да вдигне приходите с 10%, а по тази причина са нужни повече пари в хазната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР