Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията
Коментари Харесай

Борисов иска да стига до Мюнхен без светофари до следващата Нова година

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните действия по модернизацията на пътя Драгоман - Сливница.

В 17-километровия сектор ще бъде построено второ платно, а остарялото ще бъде реконструирано. По този метод правата ще стане с магистрален габарит.

Участъкът е част от автомагистрала " Европа ", която ще свързва София с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". Инвестицията е за 117,3 млн. лв..

Въпреки че срокът за довеждане докрай на строителните работи е 2021 година, министър председателят настоя правата да е подготвена до края на 2020 година

" За Нова година - следващата година би трябвало вървят до Белград по автомагистрала. От Бургас като тръгнат - до Белград, Мюнхен не би трябвало да има светофар ", разяснява той.

Премиерът се пошегува и с метода, по който ще упътва по какъв начин се стига до Банкя - " по пътя за Мюнхен, преди Белград, вляво ".

Борисов уточни, че са планувани средства за уголемение на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " поради притока на вложения в страната. Той изясни, че се чака усилване на тежкотоварния трафик през пропускателния пункт, което постанова и разширението му.

Трасето на Автомагистрала " Европа " сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разграничено на три елементи. Строителството на първите два сектора включва рационализация на съществуващия първокачествен път I-8 сред Калотина и Сливница.

Първият сектор от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " до Драгоман е с дължина 14,5 км. Той ще бъде финансиран от Механизма за обвързвана Европа и националния бюджет.

В момента стартира строителните работа на междинния сектор от трасето сред Драгоман и Сливница. Третият сектор (16 км) от Сливница до връзката със Северната скоростна дъга ще минава по ново трасе. В момента се изготвя техническият план за правата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР