Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Естония Юрий Ратас обсъдиха

...
Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Естония Юрий Ратас обсъдиха
Коментари Харесай

Борисов прие приоритетите дигитализация и киберсигурност от Естония

Министър-председателят Бойко Борисов и министър председателят на Естония Юрий Ратас разискаха осъществяването на програмата на Триото ръководи на Съвета на Европейски Съюз - Естония, България и Австрия. Двамата разговаряха преди днешната работна сесия на Европейския съвет в Брюксел. Коментирано бе свършеното по време на Естонското председателство и тематиките, чието осъществяване ще продължи след 1 януари 2018 година

Премиерът Борисов приветства новаторския и друг метод , който Ратас е приложил по време на Естонското председателство , и акцентира, че целите от него са залегнали и в Българското председателство, най-много в секторите " цифровизация " и " киберсигурност " .

Борисов и Ратас се сплотиха към мнението за нуждата от изключително внимание към Западните Балкани. " Всички имаме интерес от това районът да бъде по-сигурен , по-стабилен и да отбелязва забележителен прогрес. Изключително значимо е хората от Западните Балкани да знаят, че могат да разчитат на Европа и нейната взаимност ", акцентира министър председателят Борисов.

Позитивната стратегия, която си сложиха Естония, България и Австрия, насочена към бъдещето и към реализиране на съответни резултати, ще продължи, показаха двамата водачи. Държавите от Триото ще устояват своите цели, свързани със сигурността на европейските жители, повишението на заетостта, икономическия напредък , продължение на кохезията и стабилизирането на прилежащите на Европейски Съюз страни, стана ясно още от срещата на Борисов и Ратас.

Естонският министър председател поздрави българския министър-председател за положителната подготовка на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и му пожела триумф. Бойко Борисов от своя страна подсигурява, че ще има цялостна последователност по обрисуваните цели и предложения Юрий Ратас в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР