Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск

...
Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск
Коментари Харесай

Бойко Борисов разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разискаха целите по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година и идната среща на върха на тематика „ Западни Балкани “ през май в София. Двамата се срещнаха в Брюксел преди съвещанието на Европейския съвет, оповестява държавната осведомителна работа.
 Борисов Туск  Борисов Туск  Борисов Туск  Борисов Туск  Борисов Туск  Борисов Туск
Българският министър председател уточни, че страната ни се приготвя отговорно за своето първо председателство и в съдействие с останалите страни от Тройката ръководи. Активно се работи с Естония за реализиране на оптималната последователност по отворените досиета, сподели Борисов и посочи, че по време на своето председателство България ще търси баланс и консенсус по настоящите тематики на Европейския съюз.

Бойко Борисов и Доналд Туск разискаха и организацията на срещата на върха през май 2018 година в София, на която двамата ще бъдат домакини. Темата за Западните Балкани е значима освен за страните от района, само че и за целия Европейски съюз, е общото мнение на Борисов и Туск. Според тях Българското председателство основава подобаваща конюнктура за градивно разискване на тематиката за европейската вероятност на страните от Западните Балкани, гарантиране на икономическото развиване на района, неговата транспортна, енергийна, инфраструктурна и цифрова съгласуваност с Европейския съюз.

Председателят на Европейския съвет даде поддръжката си за реализиране на целите на Българското председателство. „ Очаквам Българското председателство и идната среща на върха в София да дадат опция на страната ви да изиграе градивна роля при оправянето с провокациите на европейския дневен ред “, акцентира Доналд Туск и уточни, че ще разчита на българското държавно управление да бъде постоянен сътрудник за единството в района.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР