Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни

...
Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни
Коментари Харесай

Борисов и Таяни: Ще работим заедно за успеха на ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни се сплотиха към мнението, че триумфът на Европейския съюз зависи от взаимната работа на институциите в интерес на жителите и че съдействието сред българското председателство и Народното събрание ще бъде стимулирано от тази цел.

Борисов и Таяни се срещнаха директно преди българският министър председател да показа в пленарната зала в Страсбург целите на европредседателството ни на Съвета на Европейски Съюз.

„ Ние отчитаме значимата роля на Европейския парламент за сполучливото протичане на председателството, тъй като той съставлява ползите на всички европейски жители и е поръчител за легитимността на провежданите политики “, сподели Борисов. Преди това в почетната книга на Европарламента той написа посланието на европредседателството ни: „ Съединението прави силата “.

Антонио Таяни приветства включването на тематиката за младежта и за развиването на Западните Балкани като акценти в програмата на председателството, допълват от държавната пресслужба. Таяни  допълни, че при визитите си в България е видял „ волята на страната ни да реализира прогрес по тях, както и съществуването на експертни познания, положителни дипломатически и междуличностни контакти, които ще подтикват процесите на интеграция в района ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР