Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни

...
Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни
Коментари Харесай

Откриха изложбено пространство „Атанас Буров“ в Европарламента

Министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни участваха в формалното разкриване на изложбено пространство “Атанас Буров ” в постройката на Екологичен потенциал в Брюксел. На откриването участва и внучката на Атанас Буров - Ивана Стоянова, оповестиха от държавната осведомителна работа. 
 Министерски съвет
Премиерът Борисов приветства именуването на част от централната постройка на Европейския парламент на Атанас Буров и остро осъди политиката и дейностите на комунистическата партия, на които жертва е бил българският държавник. „ Г-жа Стоянова може да ви каже какво е боязън, какво е да живееш в боязън, какво е да живееш без медийни и каквито и да било човешки свободи “, съобщи министър-председателят и акцентира вижданията си, че бъдещето на България е в Европа. Той напомни противозаконното лишаване на имущество, убийствата и репресиите от Българска комунистическа партия и образувания тогава Народен съд. Премиерът Борисов благодари на евродепутатите и гостите, почели откриването на изложбеното пространство „ Атанас Буров “. „ Това е единствено началото, тъй като имаме и доста други популярни държавници, хора на изкуството и културата, съдействали за развиването на Европа, уточни министър председателят Борисов.
 Министерски съвет
Откриването на изложбеното пространство „ Атанас Буров “ е значимо събитие за България, тъй като за първи път в историята на институциите на Европейски Съюз част от Европейския парламент носи името на български държавник. Атанас Буров е европейски демократ и общественик, работил интензивно за въвеждането на съвременни за времето си европейски практики в България. Решението за именуването на част от централната постройка на Екологичен потенциал в Брюксел на Атанас Буров бе утвърдено от управлението на Европейския парламент в края на предходната година по самодейност на български евродепутати. По време на формалната гала беше открит също бронзов бюст на Атанас Буров и паметна плоча за делото на българския общественик.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР