Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен

...
Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен
Коментари Харесай

Кралев: Инвестирали сме над 300 милиона в спортни съоражения

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха реновираната зала " Асикс Арена " (бивша зала " Фестивална " ), която през днешния ден отвори порти за първото лекоатлетическо съревнование от 2011 година насам. В залата се събраха над 250 деца на възраст от 5 до 13 година, които вземат участие в петия шампионат от лекоатлетическата верига GO!KIDS!, проведен от състезателен клуб " Приорити спорт " на Магдалена Христова.

В тържествената гала за разкриване на актуализирания дом на българската атлетика участваха още първата българска международна рекордьорка по лека атлетика и зам.-председател на БОК Йорданка Благоева, ръководителят на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, представителят на " Асикс " Любо Ганев, изпълнителният шеф на Академика 2011 Борис Тодоров, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, европейската шампионка на 100 м Ивет Лалова-Колио, двукратната европейска шампионка Светла Димитрова, Спортист на България за 2015 година Габриела Петрова, Митко Ценов, Тихомир Иванов и доста други изявени български лекоатлети и звезди от близкото и далечно минало. Младите очаквания на българската атлетика Лиляна Георгиева и Александра Начева посрещаха гостите и държаха лентата на откриването.

 Официално разкриване на @@@ " Много се вълнувам през днешния ден, тъй като от първия миг, в който поех ангажимент пред господин Борисов да работя за българския спорт, една от фантазиите ми беше да видя тази зала реновирана. Положихме доста старания, тъй като от 2011 година ние спортистите нямаме собствен дом ", съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. " Благодаря на премиера Борисов за голямата поддръжка, която оказват и трите му държавни управления на българския спорт.

От 2009 година до момента сме вложили над 300 млн. в реконструиране на спортните уреди и продължаваме напред. През идната година продължаваме с реорганизация на стадион " Академик ". Продължаваме със градежа на " Арена Бургас ", която ще бъде зала от най-голям клас и ще може да семейства на всички най-високи атлетически конгреси, тъй че спортистите към този момент ще имат освен един, а доста свои домове, в които да упражняват многочислените деца, които виждам тук ", добави спортният министър. Той благодари на родителите, които са запалили децата си за спорта и пое ангажимент страната да продължи да работи за възстановяване на спортната инфраструктура поради младите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР