Министър-председателят Бойко Борисов и голяма част от министрите в кабинета

...
Министър-председателят Бойко Борисов и голяма част от министрите в кабинета
Коментари Харесай

Топла среща между Борисов и Юнкер

Министър-председателят Бойко Борисов и огромна част от министрите в кабинета му са в Брюксел, за срещи с еврокомисарите от съответните ресори преди Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година

ВИЖТЕ В СНИМКИ ДОБРИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ БОЙКО БОРИСОВ И ЖАН-КЛОД ЮНКЕР

Премиерът се срещна с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, като

двамата демонстрираха топли усеща един към различен .

Експерт за България отпред на Европейски Съюз: Корупция и неприятно ръководство

Борисов към Юнкер: Ще разчитаме на вас

Борисов се похвали в обществената мрежа „ Facebook “, че Юнкер към момента пази чертеж на газовите пътища, които българския министър председател му е чертал през 2015 година Председателят на Европейска комисия е поставил чертежа в рамка и двамата позираха за фотоси с него.



Ето какво споделиха двамата на конференцията след продължителната им среща:



На днешното взаимно съвещание на българското държавно управление и Европейска комисия във връзка идното ротационно председателство на страната ни през първата половина на 2018 година и подготовката по него, министър-председателят зави: „ България е подготвена да застане отпред на Съвета на Европейския съюз. Амбицията ни е по време на Българското председателство Съюзът да стане по-силен и по-устойчив “.

Павлова: Няма заплаха за председателството, НДК е просто едно място

Провал с поръчката за уебсайт на БГ-председателството, Павлова: Няма драма

Той уточни, че отговорността на Председателството е огромна, само че след 10 години участие България е потвърдила своята надеждност и непоклатимост. „ Наясно сме какъв брой доста и какъв брой сериозна работа ни чака. Затова и напъните ни ще бъдат главно в три направления:

Консенсус, Конкурентоспособност, Кохезия “,

сподели министър председателят Борисов.

Той уточни, че сложните договаряния по Брекзит, които предстоят по време на Българското председателство, няма да засенчат другите значими за европейските жители въпроси като сигурност и миграция, икономическо ръководство, построяването на енергийния съюз, отбраната на околната среда, усилването на ролята на Европа на интернационалната сцена.



Българският министър-председател особено посочи нуждата от

изключително внимание към Западните Балкани .

„ Целият Съюз има интерес от сигурността, стабилността и напредъка на този район. Няма да сътворяваме подправени упования, само че ще работим за разширение на съдействието с тях “, сподели той като уточни опцията да бъде направено доста за свързаността на района – транспортна, информационна, инфраструктурна, енергийна.

Борисов се спря също на идните разисквания на идващия бюджет на Европейски Съюз, като акцентира, че търсенето на финансиране на нови действия не би трябвало да бъде за сметка на политики с потвърден резултат, като кохезионната политика.

Премиерът изрази задоволеност от откровения диалог с Колегиума на комисарите, от съвпадането на целите на Българското председателство с работната стратегия на Комисията и изрази очакване отличното съдействие сред държавното управление и Европейска комисия да продължи и отсега нататък.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР