Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез

...
Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез
Коментари Харесай

Приеха постановлението за изплащане на компенсации за бизнеса

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет организираха посредством видеоконферентна връзка изключително държавно съвещание. Правителството одобри Постановление за установяване на изискванията и реда за погашение на обезщетения на работодатели за опазване на заетостта на служащите и чиновниците при изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година

Размерът на компенсацията е 60 на 100 от осигурителния приход за месец януари 2020 година за всяко лице, за което е прибавен режима за прекратяване на работа или е открито ненапълно работно време. Във втория случай компенсацията се изплаща съразмерно на неотработеното време, само че за не повече от четири часа.

Работодателите ще могат да получат средствата при изискване, че запазят работните места на служащите и чиновниците за интервал, не по-малък от интервала, за който получават обезщетения. През този интервал те ще би трябвало да заплатят цялостния размер на трудовото заплащане на лицата за съответния месец и дължимите осигурителни вноски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР