Министър-председателят Бойко Борисов гласува за изборите за Европейски парламент в

...
Министър-председателят Бойко Борисов гласува за изборите за Европейски парламент в
Коментари Харесай

Борисов гласува и обясни, че Европа трябва да е такава, каквато ни харесва

Министър-председателят Бойко Борисов гласоподава за изборите за Европейски парламент в 78 СУ " Христо Смирненски " в Банкя, строго охраняван от НСО.

След като гласоподава, Борисов се ядоса на в началото заложените му въпроси за каква Европа е дал своя вот и съобщи: " отново ли с клишетата започваме ". По думите му " ние сме Европа и Европа би трябвало да бъде такава, каквато ние желаеме и на нас ни харесва, а това значи сигурна, просперираща, с високи приходи, правдивост и независимост ".

Премиерът отхвърли въпрос, обвързван с президента Румен Радев с претекст " апелирам ви, не ми разваляйте настроението през днешния ден ". Той посочи, че президентът е бил деен през цялата предизборна акция и го прави оценка като политически водач за акцията. При всяко изявление Борисов е сигурен, че може да го глобят за пропаганда , " тъй че не ми цитирайте човек, който през цялата акция работи за Българска социалистическа партия ".

Той отхвърли заложените му въпроси дали е дал своя вот с преференция и се пошегува, че първо дал своя вот в църквата.

На въпрос какво мисли за екзитполовете, Борисов уточни, че това е двуличие и доста пъти е казвал, че резултатите би трябвало да се разгласяват такива, каквито са .

Той изиска всяка една социологическа организация, която не е познала резултатите от изборите или даваща лъжлива преднина или резултати, да се извини .

" Трябва да има правдивост, а не да се взимат пари отсам или оттова , с цел да внушават нещо по време на акцията ", посочи Борисов и добави, че честността е най-важното нещо . Той е забранил да му се споделят всевъзможни резултати от изборите.

Борисов е уверен, че с неистина, машинация, клюки, завист и ненавист хората се плашат и едва ли някъде носи триумф. Ако има виновни политически водачи в ляво, дясно и центъра във вторник стартира финалния кръг за консултациите за значимите постове в Европейския съюз, тъй че има доста работа , уточни министър-председателят.

Той се чул и с вицепремиера Томислав Дончев и до сегашния миг нямало хакерски атаки .

На въпрос нa news.bg по какъв начин е дал своя вот - машинно или на хартия , Борисов съобщи, че в учебното заведение , в което е дал своя вот няма машини, само че в случай че е имало такива, щял да се опитва и той.

По думите в цяла Европа няма машинно гласоподаване, а България била единствената с подобен тип гласоподаване .

Запитан по какъв начин би коментирал ниската изборна интензивност , Борисов уточни, че доста хора са на открито и по тази причина спрели придвижването на тировете по автомагистралите, с цел да може хората да се приберат и да гласоподават , тъй като " в България по 3-4 дни празници се вършат и хората обичат да пътуват в чужбина ".

По думите му там, където има режим и тирания, високата изборна интензивност се подвига , тъй като тогава всичко става до " революция ". Сега хората са спокойни, Европа също .

Борисов се надява определените евродепутати да работят интензивно и дружно, с цел да реализиран в договарянията в Европейската комисия положителни позиции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР