Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с чешкия си

...
Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с чешкия си
Коментари Харесай

Борисов е поискал от чешкия премиер документи по сделката с активите на ЧЕЗ

Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен диалог с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш, с цел да бъдат предоставени документи по договорката с активите на ЧЕЗ. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

„ Приет е ангажимент, документите, които ще получим да бъдат употребявани в полемиката, която ще се организира в българския парламент, с цел да отпаднат безусловно всички спекулации по отношение на тази договорка, която е осъществена на територията на Чехия ”, добави Цветанов.

Той заяви, че съдружните сътрудници ще предложат на взаимно съвещание на Комисията по енергетика и Комисията за наблюдаване на специфичните служби да бъдат изслушани органите, които имат отношение към инспекцията на договорката за ЧЕЗ.

„ Преди минути завърши съвещанието на Политическия съвещателен съвет, на който беше разисквана тематиката за ЧЕЗ и тематиката с подадената оставка на Теменужка Петкова. С това, което дискутирахме и извода, който направихме е, че в идната седмица, в четвъртък ще предложим с сътрудника Волен Сидеров като ръководители на парламентарните групи в парламентарното болшинство да бъде направено чуване на взаимно съвещание на Комисията по енергетика и Комисията за наблюдаване на специфичните служби на всички представители на органите, които имат отношение към инспекцията, която сега се прави ", съобщи Цветанов.

„ В тази връзка взехме решение да поканим и представител от президентската институция, тъй като считаме, че когато се дискутира такава значима тематика и виждаме уговорката и на президента с вчерашното осъществяване на няколко работни срещи с представители на дадените институции, които имат директно отношение към инспекциите, които би трябвало да бъдат осъществени, да може и неговият представител да бъде осведомен от съответните органи, с цел да можем фактически да понижим напрежението и да няма тълкования в общественото пространство ”, сподели още Цветанов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР