Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с британския си

...
Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен разговор с британския си
Коментари Харесай

Тереза Мей благодари на Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов е провел телефонен диалог с английския си сътрудник Тереза Мей.

В рамките на диалога, който се състоял по нейно искане, Мей отправила молба за поддръжка за реализиране на повече еластичност от страна на всички в Европейския съюз при договарянето на въпроса с границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия, и постигането на съглашение за Брекзит до 29 март.

Премиерът Борисов уверил Мей в поддръжката си за постигането на съглашение, което ще подсигурява запазването на положителните връзки сред Англия, Европейски Съюз и 27-те държави-членки. Българският министър-председател подчертал трите насоки, в които е извънредно значимо да се реализира договореност, освен за Европейски Съюз, само че и в частност за нашата страна.

На първо място Борисов откроил сигурността и запазването на високите равнища на съдействие в тази област и наличните принадлежности, като се даде ексклузивитет на Обединеното кралство. България постоянно е имала най-високо равнище на съдействие и доста сполучливи взаимни дейности със своите английски сътрудници и в границите на Европол, и държи това да продължи и след Брекзит, безапелационен бил българският министър председател.

Втората значима тенденция съгласно министър-председателя Борисов касае статута на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство и на английските жители в Европейски Съюз. Борисов отбелязал, че тази тематика е от огромно значение за България, с оглед огромния брой българи в Обединеното кралство и английски жители у нас.

Не на последно място министър председателят Бойко Борисов изтъкнал, че по тематиката за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия е значимо недопускане на напрежение и нарушение на мира.

По време на диалога английският министър председател Тереза Мей благодарила на министър-председателя Борисов за навременното сезиране на английските управляващи по случая " Гебрев " и за включването на английски екип при следствието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР