Министър-председателят Бойко Борисов е поставил на днешното правителствено заседание въпроса

...
Министър-председателят Бойко Борисов е поставил на днешното правителствено заседание въпроса
Коментари Харесай

Борисов: Купуваме самолети без ясно финансиране на поддръжката им

Министър-председателят Бойко Борисов е сложил на днешното държавно съвещание въпроса за несъответствията при обезпечаването на средства за въоръжение на другите родове войски, излиза наяве от стенограмата от съвещанието.

Премиерът показва, че главната част от закупената техника са транспортни вертолети и самолети, за които не е планувана поддръжка при сключването на договорите, и в този момент са приземени.

„ От 12 „ Кугър " -а, тъй като не е задоволително единствено да ги платим, осем не летят. Но и на никой не му прави усещане, че не летят, тъй като те нямат функционалности... И трите „ Спартан " -а на 31 декември стопират да летят, а в този момент лети единствено един от тях. Това ми рапортува Каракачанов през днешния ден след направената от него инспекция. Никой не можа да ми изясни от военните за какво единствено транспортни средства и единствено за авиацията е отишла такава голяма сума от бюджета на страната ", уточни Борисов.

Той разпореди на министрите на защитата и на финансите да създадат обзор и оценка на опциите за договорите за поддръжка на наличната техника, които може да бъдат подписани до края на годината. „ Всеки ден чувам още нови самолети да купуваме, а на никое място и никой не приказва за поддръжката какъв брой ще коства по-късно. Най-вероятно по същия метод ще останат на летищата да си стоят по този начин, както „ Спартан " -ите и хеликоптерите ", сподели министър председателят. Според него част от възобновените вертолети биха могли да бъдат употребявани за потребностите на Спешната помощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР