Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Обединените арабски

...
Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Обединените арабски
Коментари Харесай

Борисов в ОАЕ, посрещна го министърът на изкуствения интелект

Министър-председателят Бойко Борисов е на публично посещаване в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това е първа визите на български министър председател в Абу Даби. 

Настоящото посещаване се явява продължение на напъните за по-нататъшно активизиране на двустранното съдействие, откакто при започване на тази година България и ОАЕ откриха свои посолства в Абу Даби и София, показват от Министерския съвет. Снощи Борисов беше посрещнат от министъра на изкуствения разсъдък на Абу Даби

В рамките на визитата министър председателят Борисов ще се срещне с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, както и с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум. 

По време на диалозите ще бъде разисквано развиването на политическия разговор сред двете страни и усилване на ефикасното взаимоотношение в стратегически значими области като стопанската система и вложенията, защитата и сигурността, битката с тероризма, нововъведенията и технологиите.

Днес министър председателят премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация, ще замине за Египет, където ще се срещне с президента на Република Египет Абдел Фатах Ас Сиси. В продължение на диалозите им в Кайро по време на 73-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, двамата ще обсъдят активизиране на двустранните връзки и задълбочаване на съдействието във всички области от съвместен интерес.

В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на финансите Владислав Горанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР