Министър-председателят Бойко Борисов е изпратил писма до премиерите на Румъния,

...
Министър-председателят Бойко Борисов е изпратил писма до премиерите на Румъния,
Коментари Харесай

Борисов благодари на европейски премиери за подкрепата по „Мобилност I”

Министър-председателят Бойко Борисов е изпратил писма до министър председателите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания, в които благодари за поддръжката и съдействието по време на преговорния развой по пакета " Мобилност I ", оповестява пресслужбата на Министерския съвет.
 
Българският министър председател насочва специфични благодарности към сътрудниците си Виорика Дънчила, Матеуш Моравецки, Саулюс Сквернелис, Виктор Орбан и Педро Санчес за постигнатите обнадеждаващи резултати от гласуването на 10 януари, по време на което два от трите отчета по пакета бяха отхвърлени в Комисията по превоз и туризъм в Европейския парламент, се показва в информацията.

 
Своите откровени благодарности Борисов насочва и към работещите в автомобилния превоз и водачите на товарни коли от Румъния, Полша и Литва, подкрепили българските превозвачи по време на митингите в Брюксел.
 
В писмата си до петимата европейски водачи министър-председателят Борисов показва своето страдание, че първичните цели на Пакет " Мобилност " са потънали в хода на полемиките и национални ползи са надвили над общия европейски метод, се показва в текста. Според българския министър председател сходни правила не дават отговор на обществения дневен ред на Европейския съюз, имат отрицателно влияние върху задачите във връзка с околната среда и ще oщетят европейската стопанска система като цяло.

 
Бойко Борисов акцентира още, че европейският превозвачески бизнес, синдикати и всички стопански браншове, които зависят от успеваемостта на услугите в автомобилния превоз, неотдавна са изразили сходни опасения, наблягайки, че в края на европейския цикъл ще бъде мъчно да се реализира уравновесено решение по пакета.-->
 
По думите на премиера, представени в известието на пресслужбата, сега дебатите по отношение на пакет " Мобилност I " са на кръстопът и към момента има късмет да се избегне фрагментацията на единния европейски пазар и да се затвърди разбирането, че " Европа на две скорости " не е решение.

 
" Въпросите на автомобилния превоз са прекомерно значими за европейската стопанска система, с цел да бъдат решавани по неотложност ", написа министър-председателят, като добавя, че идващият Европейски парламент и Комисия би трябвало да поемат тази отговорност.
 
Премиерът акцентира, че разчита на своите сътрудници и на транспортните министри да показват високо и на всички равнища опасенията си по отношение на вярното действие на единния пазар за авто превоз.

 
От своя страна, откакто в петък организира телефонен диалог с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни, българският министър-председател изпраща министъра на превоза Росен Желязков в Брюксел, където в понеделник той ще се срещне с Таяни и ще показа всички причини на страната ни по тематиката, се показва в известието.
 
Уверен съм, че взаимните ни старания ще продължат в границите на всички европейски институции, с цел да реализираме по-добри решения за бранша, написа в умозаключение министър-председателят Бойко Борисов. По думите му е значимо да се предотврати приемането на протекционистки ограничения във връзка с автомобилния превоз в Европа, означават от пресслужбата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР