Министър-председателят Бойко Борисов е информиран за случая с побоя над

...
Министър-председателят Бойко Борисов е информиран за случая с побоя над
Коментари Харесай

Борисов разпореди: Нападателите на журналиста Димитър Върбанов да бъдат наказани

Министър-председателят Бойко Борисов е осведомен за случая с побоя над журналиста Димитър Върбанов и е разпоредил причинителите незабавно да бъдат арестувани. Премиерът разяснява нападението от Ню Йорк, където е на едноседмична аудиенция за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Разговарях с шефа на полицията Терзийски (бел.ред. Христо Терзийски), той е в Хага. В 2.00 или 3.00 ч. през нощта българско време, дал съм им час и половина период да ми рапортуват - задържани, арестувани, и побойниците и с цялата суровост на закона да бъдат осъдени. Надявам се и прокурорите бързо да издигнат обвинявания, несъмнено, по всички правила на наказателния закон ", съобщи Борисов.

" Това е неприемливо, такова нещо не може да се толерира. Просто би трябвало да сме извънредно непримирими към сходни действия ", безапелационен е още министър председателят.

Вчера журналистът, кореспондент на „ Господари на ефира ”, Димитър Върбанов беше атакуван при опит да беседва със притежателите на склад, за който има информация, че пакетира и пуска на пазара храни с изминал период на валидност.

 

" Извършителите на нападението са били арестувани още през вчерашния ден. Двама души са с мярка за неотклонение 24 часа, като работата по доказването на незаконната им активност продължава ", заяви пред NOVA старши комисар Димитър Машов от МВР-Велико Търново.

Димитър Върбанов бил хвърлен върху бетонова площадка. Без съществени контузии, само че с пострадвания по ръцете и главата, бил настанен в болничното заведение във Велико Търново, осведоми NOVA и напомни, че това е второто нахлуване журналиста.

През 2010 година, още веднъж по време на следствие, Върбанов беше ударен с чук по главата от воин в собствен репортаж.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР