Министър-председателят Бойко Борисов днес бе на посещение в Сливен. За

...
Министър-председателят Бойко Борисов днес бе на посещение в Сливен. За
Коментари Харесай

Обиколката на Борисов в Сливен - за славата на ГЕРБ с дъх на нафталин

Министър-председателят Бойко Борисов през днешния ден бе на посещаване в Сливен.
За предстоящата аудиенция не бе обявено публично, сочи информация в уеб страниците на общинска и регионална администрация, въпреки че за него още преди ден изтече информация в един от локалните новинарски уеб сайтове.
Дали става въпрос за немарливост от страна на пресцентровете на ведомствата, дали за съзнателно и преднамерено селектиране на медиите, които да отразяват премиерското посещаване (в жанр " нахранете публицистите " ), или пък за нов поведенчески фасон на ръководещите у нас, които дресират репортерите да подтичват като пудели след тях, вместо да им задават без заобикалки значимите и злободневни за обществото въпроси, не е елементарно да се отгатне.
Със сигурност обаче не е възможно такова значимо и високопоставено посещаване да бъде неглижирано от пресцентровете на администрациите, в случай че не им е било разпоредено от техните началници. Тогава обаче поражда различен въпрос: за какво министър председателят, или кметът, или регионалният шеф не биха желали да бъде публично оповестена визитата на един от най-важните и авторитетни български държавници в Сливен?
Дали тъй като прекалено много хора биха желали персонално да се здрависат, снимат и допрян до него, или пък тъй като това посещаване има и някаква подмолна причина, втори проект? Или някой се опасява да рискува с националната обич? Или пък задачата на " инспектирането " се изчерпва с взаимната замяна на похвали, любезности и пропагандни фотоси (+ видео от автомобила на Борисов, в който кметът на Сливен Стефан Радев рапортува на премиера за осъщественото през мандата)?
Според сниманото от незнаен, само че явно непосредствен до ГЕРБ, премиера и Десислава Танева оператор, снимал в премиерската кола), господин Бойко Борисов, седнал зад кормилото, в енергичен порядък " инспектира " някои от основните обекти в Сливен, финансирани със средства от държавния бюджет и по оперативните стратегии – новия парк " Асеновец ", кръговото кръстовище на Розова градина, санирани блок и детска градина в квартал " Сини камъни ", подготвяната за главен ремонт спортна зала " Асеновец " и други
Любопитно е да се види по какъв начин навръх тези места, където Борисов слиза и преглежда реновираните обекти, напълно непринудено, в неделния ден, го чакат, строени по посрещането, водачи и членове на локалния ГЕРБ, учителки от кварталните учебни заведения и детски градини, специалисти от Регионалния инспекторат по образованието, общински съветници и деятели на ГЕРБ, както и локални кореспонденти и фотографи, налучкали по вътрешен глас часа и маршрута на премиерското возило.
" Харесва ли ви? – Харесва ни! " - това е квинтесенцията на видеото, записано в премиерския автомобил, с привкус на отечествен кинопреглед от 70-те години на предишния век.
И да, направеното от кмета на Сливен и неговия екип е положително и градивно, напъните са положени, резултатите са смислени, забележими и красиви, само че омаята от личния облик в огледалото е много рискова, подвеждаща и лъжлива.
И дъхът на назадничавост и нафталин е неприятен…
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР