Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Лагард поздрави Борисов за приемането ни в чакалнята на еврозоната

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г организира телефонен диалог с ръководителя на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981 във връзка приемането на България в чакалнята на еврозоната, оповестиха от държавната пресслужба.

Участието във Валутния механизъм II и Банковия съюз свързва стопанските системи на участващите страни в една обща система, която дава изгоди от политическо и икономическо естество. С присъединението към банковия съюз страната ни взе участие директно в процеса на взимане на решения по отношение на бъдещата финансова архитектура на еврозоната и Европейския съюз, което в доста по-голяма степен ще усили тежестта на България при отбраната на националния интерес. Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981 изрази своите поздравления персонално към премиера Борисов и държавното управление за приемането в чакалнята на еврозоната.

"Това е огромна стъпка по пътя на България към еврозоната ", означи ръководителят на ЕЦБ и добави, че европейската валута свързва повече от 340 милиона души в Европа. Лагард поздрави българския министър-председател за водената от държавното управление фискална политика. "Проведохте голям брой поредни политики във финансовата и икономическата сфера, с помощта на които България се приближава до приемането на единната европейска валута ", съобщи още Кристин Лагард  Кристин Лагард Кристин Лагард - френски правист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в Съединени американски щати и Франция. От 1981.

Унгария поздрави Борисов за приемането ни в чакалнята на еврозоната

"Приемането ни в чакалнята на еврозоната е огромен триумф за България. Уверен съм, че сме на прав път ", съобщи от своя страна министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и добави, че това ще донесе основни изгоди за стопанската система ни и за българските жители. Министър-председателят Борисов уточни, че тази стъпка е от голяма важност за одобряването на престижа на България в интернационален проект, което е значимо за кредитния рейтинг на страната и за инвеститорския интерес. Същевременно приемането ни в Банковия съюз е спомагателен поръчител за устойчивостта на българската банкова система. Осигурена е и опцията за достъп, при нужда, до Единния фонд за преструктуриране (ЕФП) с целево ниво от над 55 милиарда eвро – фонд, който предлага благоприятни условия за финансиране на преструктурирането, неведнъж надхвърлящи опциите на редица национални фондове за преструктуриране.

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г благодари на ръководителя на ЕЦБ за съдействието, като подсети, че едно от преимуществата на участието във Валутния механизъм II бе реализирано преди към два месеца. Тогава бе открита суапова линия сред ЕЦБ и Българска народна банка, което дава опция на България при нужда да смени левове за евро в размер до 2 милиарда евро, без това да се отрази в понижаване валутния запас на страната. В рамките на диалога министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г удостовери, че страната ни ще продължи да води, както и до момента, благоразумна икономическа политика за опазване на икономическата и финансовата непоклатимост.

Премиерът беше безапелационен, че България продължава целенасочената работа по пътя й към еврозоната. Министър-председателят означи и тежката обстановката в целия свят поради пандемията от COVID-19. "Изправени сме пред огромно предизвикателство, само че съм сигурен, че с всеобщи старания ще се оправим ", посочи още Борисов в диалога си с ръководителя на ЕЦБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР