Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се включи в онлайн заседанието на Европейския съвет

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г взе участие в съвещание на Европейския съвет, което се организира посредством видеоконферентна връзка.

Основна тематика на срещата на европейските водачи е разискването на Плана за възобновяване на Европа, който се състои от предлагането за нова Многогодишна финансова рамка за 2021-2027 година (МФР) и от инструмента „ Следващо потомство Европейски Съюз “, особено основан в отговор на провокациите в битката против ковид.



,,Страната ни поддържа Плана за възобновяване, защото препоръчаният метод е упорит, с извънреден и краткотраен темперамент. С него Европейската комисията съумява по реформаторски метод да съчетае ограниченията в отговор на рецесията и преимуществата на заемния капитал с опциите на бюджета на Европейски Съюз. Предложен е уравновесен компромис сред грантове и заеми “, изрази позицията на страната ни министър председателят Борисов. Българският министър-председател съобщи, че предлагането на Европейската комисия отразява потребностите за по-бързо възобновяване от рецесията, тъй че от една страна да се предотврати развиването на Европейски Съюз на две скорости, а от друга да се форсира конвергенцията.

Относно идната МФР българският министър председател изрази оптимизъм, че скоро европейките водачи ще стигнат намирането на компромис.

Вярвам, че в още идващия месец ще успеем да реализираме единодушие по уравновесено съглашение, което да обезпечава финансирането на всички политики, цели, принадлежности и ограничения, в това число и за справяне с това най-ново предизвикателство пред Европейски Съюз – ковид. Наред с това обаче спомагателни старания са нужни и за обичайните цели на Европейски Съюз от позиция на бюджета и разпоредбите за осъществяването им. Насочването пък на особено внимание към най-бедните райони за превъзмогване на дълбоките социално-икономически проблеми в тях е неизбежно изискване за реализиране на дълготраен стопански напредък, претовареност, вложения и конвергенция в Европейски Съюз като цяло и то оттатък актуалната икономическа рецесия, сподели още Борисов.

Министър-председателят Борисов изрази поздравления към поздрави Хърватското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ България високо прави оценка градивното съдействие с Хърватското председателство, което реализира редица триумфи в тази невиждана обстановка. Приветстваме положените старания на Хърватия, взаимно с Европейската комисия и Европейския съвет, за излизане от рецесията, в това число и за работата им по Пакета за възобновяване “, съобщи министър председателят Борисов.

Министър-председателят означи, че Хърватия резервира инерцията, основана по време на Българското председателство по отношение на европейската самодейност на Западните Балкани. Премиерът Борисов поздрави хърватската страна за сполучливата работа, довела до решението нa Европейския Съвет за започване на предприсъединителни договаряния с Република Северна Македония и Албания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР