Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов отива на икономическия форум в Давос

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отпътува за Швейцария, където ще взе участие в 50-ата Годишна среща на Световния стопански конгрес в град Давос.

Темата на тазгодишната среща е „ Заинтересовани страни за един кохерентен и резистентен свят”. Очакват се към 3000 участници във форума, измежду които президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Борисов пред Кристалина Георгиева: България продължава да се развива

В първия ден от форума министър председателят Борисов ще взе участие в сесията на тематика „ Диалог за дипломацията на Западните Балкани “. Сесията служи като продължение на стратегическия разговор за Западните Балкани, една от главните начинания на дневния ред на форума в Давос по тематиката за Европа. Акцент ще бъде подложен върху районното съдействие в подтекста на икономическото развиване на района. Премиерът Борисов ще се включи и в полемика, отдадена на Централна и Източна Европа, като фокус на диалога ще бъдат вероятните решения, които
бизнесът и държавните водачи могат да дадат за насърчаването на устойчивия напредък и развиване.

В рамките на първия ден на форума в Давос министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е поканен и на вечеря, давана от създателя на Световния стопански конгрес професор Клаус Шваб. В сряда министър председателят Борисов ще взе участие в неофициалната среща на международните стопански водачи на тематика „ Доминираща Европа “. Сред главните акценти на полемиката ще бъдат провокации пред европейската конкурентоспособност.

По време на визитата си в Давос министър-председателят Борисов ще организира и двустранни срещи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР