Министър-председателят Бойко Борисов бе посочен като последна инстанция за решаване

...
Министър-председателят Бойко Борисов бе посочен като последна инстанция за решаване
Коментари Харесай

И феновете на "Локо" поискаха среща с премиера

Министър-председателят Бойко Борисов бе посочен като последна инстанция за решение на проблеми във футбола и от последователите на " Локомотив " (Пд). Днес представители на фенклуба на този тим желаеха среща с премиера, на която ще упорстват за равнопоставеност с другия пловдивски клуб - " Ботев " (Пд).

Недоволството им произтича от обещанието на Борисов, че държавното управление ще отпусне средства (около 25 млн. лева.) за дотъкмяване на ст. " Христо Ботев ". Феновете на " Локомотив " реагираха, че вместо това страната би трябвало да модернизира ст. " Пловдив ", на който да играят и двата елитни градски тима. Ако се преценяло, че реконструкцията на градския стадион няма да е допустима или рентабилна, то тогава настояването е за стадионите на " Ботев " и " Локомотив " да бъдат отпуснати по равно средства.

" Искаме да поканим министър-председателя Бойко Борисов. Нека на тази среща да бъдат и финансовият министър и министърът на спорта. Тема на диалога ще бъде равнопоставеност сред тимовете в Пловдив, и по какъв начин да не се разделя града. Всички знаем, че през миналата година, господин Борисов даде обещание, че ще се построи стадион " Христо Ботев ". От оня миг, досега имахме три срещи с кмета на Пловдив, който ни даде обещание, че ще ни уреди среща и с господин Борисов. Така и обаче не се стигна до такава... Основата концепция за срещата е зов към господин Борсиов да не се разделя града. Всяка публикация за построяването на единствено един стадион, води до напрежение ", разяснява юрист Димитър Колев.

Друг от присъстващите на нарочната конференция - Атанас Нейков, добави: " Стадион " Локомотив " е образец до какво довежда нехайството. През 2004 година падна цяла естрада. Въпреки многото сигнали към общината преди този момент. След това затвориха част от югозападнта естрада. По-късно през годините, господин Марешки беше поел ангажимент пред 2 000 индивида, че се заема и ще построи " Трибуна Бесика ". Тя бе съборена, само че до строителство не се стигна. Истинско знамение, е че от клуба съумяха да създадат и невъзможното да домакинстваме в Лига Европа на този стадион. Това всичко е недопостимо. "

Феновете към този момент не плашат с митинги. Те даже акцентират, че предходната седмица са имали опция да блокират Пловдив, само че не са го създали след диалози с полицията и са предпочели първо да се срещнат с Бойко Борисов.

По сходен метод предходната седмица почитатели на " Левски " имаха среща с премиера, министър Владислав Горанов и министър Красен Кралев, на която да изразят безпокойството си от заканата на притежателя на клуба Васил Божков да отдръпна поддръжката си, в случай че страната забрани на частни компании да провеждат лотарийни игри. Тогава, в петък, Борисов предложи на ентусиастите те да получат акциите и да поемат ръководството на " Левски ", само че тази концепция не се одобри изключително задушевно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР