Министър-председателят акад. ще посети Държавата Израел в понеделник, 6 ноември,

...
Министър-председателят акад. ще посети Държавата Израел в понеделник, 6 ноември,
Коментари Харесай

Денков коментира целта на предстоящата си визита в Израел

Министър-председателят акад. ще посети Държавата Израел в понеделник, 6 ноември, оповестиха по-рано тази седмица от пресслужбата на Министерски съвет.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 878
В рамките на визитата в Ерусалим българският министър председател ще организира среща с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и.

Във водената от акад. Денков делегация ще взе участие също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

На въпрос с каква цел отпътува на следващия ден за Израел, министър председателят разяснява: " Напрежението е доста високо там. Всички схващат, че в случай че ескалира спорът, това може да има големи последици по целия свят. Затова е значимо да се откри верния баланс, тъй че да се освободят заложниците, това е основно. Трябва да се понижи заплахата от този вид терористични офанзиви от " Хамас ", тъй като виждате, че те нямат задръжки. От друга страна, не би трябвало да не се провокира филантропична рецесия. Така че би трябвало да се чуе и гледната точка на израелската страна, само че би трябвало да внимаваме и въпреки това да има филантропична поддръжка, тъй че и двете страни би трябвало да се чуят ".

На въпроса дали от Израел е желана военна помощ от България, министър председателят Денков отговори: " От Израел - не, няма такива диалози въобще ", предава БНР.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР