Министър-председателят акад. Николай Денков ще посети Военномедицинска академия в понеделник,

...
Министър-председателят акад. Николай Денков ще посети Военномедицинска академия в понеделник,
Коментари Харесай

Денков отива във ВМА, оглежда как се правят изледвания за наркотици и алкохол

Министър-председателят акад. Николай Денков ще посети Военномедицинска академия в понеделник, 18 септември. Това оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът ще се срещне с управлението на лечебното заведение в 9.30 часа, след което ще прегледа химико-токсикологичната лаборатория във ВМА.

Химико-токсикологичната лаборатория е част от Катедра " Токсикология " на ВМА. В лабораторията се правят в цялостен размер както типичен, по този начин и модерни систематични химико-токсикологични проучвания за прелиминарен скрининг и утвърдителен разбор на лекарствени, наркотични и други токсични субстанции в биологични проби, според рекомендациите на интернационалните сдружения в региона (TIAFT, SOFT). Използват се необятен набор от способи като спектрофотометрични, имуноаналитични, биохимични и инструментални хроматографски и масспектрални техники за разбор.

Лабораторията е водеща за страната в региона на съдебно-токсикологичната експертиза, осигуряваща проучванията за приложимост на алкохол и наркотични субстанции при водачи, военнослужещи, чиновници на Министерство на вътрешните работи,  химико-токсикологична експертиза на проби от умряли лица, незабавна токсикологична диагностика при случаи със подозрения за отравяне и други (вкл. за редица лечебни заведения от цялата страна по договор), както и проучвания на чиновници на разнообразни държавни ведомства и частни компании за приложимост на алкохол, наркотични субстанции и психоактивни лекарства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР