Mинистър-председателят акад. Николай Денков идва в Пловдив.Той ще посети първото

...
Mинистър-председателят акад. Николай Денков идва в Пловдив.Той ще посети първото
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 13.10.2023 г.

Mинистър-председателят акад. Николай Денков идва в Пловдив.Той ще посети първото дружество у нас, което заменя отоплението на газ с термопомпа, ще направи първа копка на цех за преправка на билки, а по-късно ще се срещне със притежатели и мениджъри на компании в “Тракия икономическа зона ”. В 12 часа акад. Денков ще открие новата постройка на Центъра по растителна систематична биология и биотехнологии. Премиерът ще взе участие и в конференцията „ Регионални иновационни долини за биоикономика и хранителни системи “ в Аграрния университет в Пловдив.

============================================

Иновационен ден се организира през днешния ден в Медицинския университет в Пловдив. Студенти, млади учени и преподаватели ще имат опция да развиват и ползват на процедура предприемачески умения, работейки по новаторски решения на действителни провокации в региона на медицината и опазването на здравето. Сред акцентите в събитието са генериране на хрумвания и работа в мултидисциплинарни екипи.

==========================================

Продължава делото против петимата арестувани и упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, източвала налози посредством фиктивна търговия с трюфели и гъби. В момента в Окръжния съд в Пазарджик се организира разпоредително съвещание от процеса. Подсъдимите бяха арестувани при започване на декември предходната година след огромна акция. Тогава бе оповестено, че „ кухи “ компании са източвали от страната милиони. За половин година оборотът на сдруженията е 50 млн. лв., за които дължимият Данък добавена стойност е 12 млн. лв.. Задържаните са задържани след изтегляне на банков превод от 380 000 лв. от банка в Пазарджик. Един от тях е апетитен за началник на проведената незаконна група. Част от парите са били влагани в закупуването на парцели и коли, за което неотложно след покачване на съответните обвинявания е известена и КПКОНПИ, а цялото открито движимо и недвижимо е иззето.

=============================================

С богата празнична стратегия ще се означи за поредна година Празникът на Смолян и 111-годишнината от Освобождението на Родопите. Мероприятията започват през днешния ден в Историческия музей в града с галерия „ Закъснялата независимост на Родопите “. Утре от 10.00 ч., в СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Смолян ще се организира Областно математическо съревнование „ Стоян Попратилов “. Идната седмица, още веднъж в Историческия музей ще има съревнование за подрастващи „ Игри на родолюбието “, а в Клуба на културните дейци ще се състои Творческа вечер, отдадена на поетесата Елена Алекова. На 20 октомври започва и кулминационната точка на тържествата с честване на Празника на 101-ви Алпийски полк. Идната събота е планувано ретро ревю и церемониал на Авто-мото ретро клуб Смолян; поднасяне на венци и цветя пред Паметника–костница и пред Паметника на Полк. Владимир Серафимов; от 19.30 ч., на бул. „ България “ – Нов център ще се организира и Тържествена инспекция – заря.

======================================

Липсата на обмисляне и дълготрайна визия за развиването на града, корупцията и неработещите институции са главните аргументи за проблемите в Пловдив, които водят до огромни затруднения, както за жителите, по този начин и за бизнеса. Градът ни се е трансформирал в Пачуърк. Трябва да сложим завършек на корупционните практики при издаване на разрешителните за строителство. Това съобщи по време на профилираното предаване на Дарик „ Форум Пловдив “ журналистът и претендент за кмет на града Руси Чернев. Той е безапелационен, че въвеждането на ясни градоустройствени правила за всяка зона на града и строгият надзор при съблюдаване на тези правила, ще спрат всеобщото презастрояване, от което Пловдив се задушава. Във " Форум Пловдив " по Дарик Чернев съобщи, че са наложителни промени в Закона за Устройство на териториите, с цел да спре градът да се „ задушава “ от огромното строителство. Според него „ клопката “ е заложен в Наредба 7, която дефинира и нормативите за нужната земя при застрояване с оглед ефикасното потребление на териториите и поддържането на естественото равновесие. Този нормативен акт обаче дава опция на вложителите да апелират в съда параметрите, заложени от основния проектант и специалистите от Комисията за устройство на териториите, посочи журналистът. " Бизнес и финанси " слушайте във втората част на предаването " Форум Пловдив " със специфичното присъединяване на претендента за кмет на Пловдив Руси Чернев, незабавно след новините.

===============================

„ Късметът, ориста и щастието “ е тематиката на втория епизод на авторското предаване на Борислав Враджалиев „ Познай себе си! “, което стартира малко след 11:00 ч. в пловдивския ефир на Дарик радио. „ Познай себе си! “ е единственото по рода си предаване в българския радиоефир, което има за цел да предизвика слушателите да си задават въпросите: „ В какво сме положителни? “, „ Може ли да сме още по-добри? “ и „ Как да вършим повече положително за себе си? “. Останете на вълните на Дарик. Успешен да е за всички днешният петък 13-ти.

Инфорамции на Лалка Златанова, Адриан Кулев, Тина Соколова и Искра Койчева
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР