Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че кабинетът й

...
Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че кабинетът й
Коментари Харесай

Нова Зеландия взе решение за затягане на правилата за притежаване на оръжия

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн съобщи, че кабинетът й е взел кардинално решение за стягане на разпоредбите за владение на оръжия след всеобщото ликвидиране в град Крайстчърч, заяви ДПА.

Въпреки че не сподели никакви съответни детайлности за законодателни промени, Ардърн съобщи, че промените ще бъдат оповестени до 10 дни.

Тя добави, че ще бъде направено следствие какво е довело до нападението против две джамии, при което починаха 50 души. Ще бъде прегледан и въпросът дали държавните служби са могли да създадат повече за предотвратяването му.

Междувременно стана ясно, че белгийските служби за сигурност ревизират анонимна опасност за възмездие в отговор на атентата в Крайстчърч, оповестиха локални медии.

Преди два дни службите са засекли известие с апел за атентат с автоматизирано оръжие на " централна гара " в страната. Съобщението е било съпроводено от фотография на централната гара в Антверпен и е завършвало с арабския израз " Аллах е популярен ". В известието се приканва за възмездие за " братята мюсюлмани ", починали при терористичния удар против две джамии в Нова Зеландия.

Уточнява се, че службите за сигурност в Белгия правят задълбочена инспекция на известието. Допълва се, че към този момент не се планува повишение на отбраната на гарите в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР