Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви днес, че кралска

...
Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви днес, че кралска
Коментари Харесай

Кралска комисия ще разследва нападенията в джамиите в Крайстчърч

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн разгласи през днешния ден, че кралска комисия ще проверява нападенията на 15 март против две джамии в Крайстчърч, в които бяха убити 50 души, съобщи Ройтерс.

``
реклама

" Важно е да не остане нито един необърнат камък, с цел да се разбере по какъв начин бе осъществен този терористичен акт и дали е имало и какви благоприятни условия да го предотвратим ", сподели Ардърн пред публицисти в Народното събрание в столицата Уелингтън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя акцентира, че нападенията ще бъдат разследвани от кралска комисия от самостоятелни следователи, каквато се основава за събития от най-голям публичен интерес.

Кралската комисия ще проверява по какъв начин е станала допустима офанзивата, по какъв начин нападателят се е сдобил с оръжия и каква е била ролята на разследващите организации и силите на реда, продължи Ардърн.

В комисията ще бъдат включени представители на новозеландското разузнаване, полицията, митниците, имиграционните служби и държавната работа за сигурност на връзките.

След нападенията против джамиите на 15 март специалисти изрекоха догатки, че управляващите са позволили неточност, като са насочили вниманието си към джихадисткия гнет и са подценили придвижването за предимство на бялата раса, отбелязва ДПА.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР