Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони каза, че финансираният от ЕС

...
Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони каза, че финансираният от ЕС
Коментари Харесай

Мелони: Планът за възстановяване и устойчивост е най-голямото ни предизвикателство

Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони сподели, че финансираният от Европейски Съюз 200-милиарден Национален проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) за интервала след коронавирус рецесията е най-голямото предизвикателство пред държавното управление и периодите за осъществяването му би трябвало да бъдат спазени. Тя съобщи това, откакто Европейската комисия отпусна последния втори транш от 21 милиарда евро.

" НПВУ е най-голямото предизвикателство пред държавното управление и Италия ", съобщи Мелони на първата си среща в действен щаб за осъществяването на проекта, който Рим се готви да поправя, с цел да се оправи с енергийната рецесия.

" Не можем да си позволим да не изразходваме (средствата) в избраните периоди и би трябвало да го създадем по най-хубавия вероятен метод ".

Оперативният щаб ще следи от време на време осъществяването на проекта, който зависи от това дали Италия ще извърши основни структурни промени в държавната администрация, правосъдната система и в други браншове.

Италианският министър на стопанската система Джанкарло Джорджети приветства отпущането на втория транш и съобщи, че това демонстрира, че подхванатите досега стъпки са били верни.

Той съобщи, че държавното управление ще продължи да работи със същата увереност и съвестност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР