Министър-председателитена Нова Зеландия и Финландия бяха запитани от журналист от

...
Министър-председателитена Нова Зеландия и Финландия бяха запитани от журналист от
Коментари Харесай

Марин и Ардърн: Срещаме се като министър-председатели, а не като „връстнички“

Министър-председателитена Нова Зеландия и Финландия бяха запитани от публицист от новозеландската радио мрежа Newstalk ZBдали първата им среща онлайн е обвързвана с това, че двете са на една и съща възраст, написа Би Би Си.

„ Срещаме се, тъй като сме министър-председатели, а не тъй като сме „ връстнички “, отговори Сана Марин на конференция в Оукланд.

Ардърн съобщи също, че е дискутиран„ мощният ангажимент “, свързанс поддръжка заУкрайна след съветската инвазия, и че учреденият на правила интернационален ред, на който техните страни разчитат, е под напън заради спора.

„ Наясно съм, че спорът безусловно е на прага на Финландия. Обсъдихме в дълбочина информацията, която има министър-председателят (бел.ред. Сана Марин) и несъмнено трайното влияние, което войната може да има върху Европа и върху световната сигурност “.

„ Тревожна е и обстановката в Иран сега...смелите дами, които стачкуват против законите и обстановката със сигурността на дамите в Иран, ние би трябвало да се оправим с този тип проблеми дружно “, разяснява Марин, чието посещаване в Нова Зеландия като министър председател на Финландия е за първи път.

Въпросът на журналиста провокира бурна реакция в обществените мрежи. Много консуматори в Туитър гоопределиха като сексистки, до момента в който един публицист от Нова Зеландия назова отговора наАрдърн „ разтрел “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР