Министър Порожанов се срещна и с леля Дора, като й

...
Министър Порожанов се срещна и с леля Дора, като й
Коментари Харесай

Порожанов обеща 100 кози на баба Дора, тя му вдигна скандал

" Министър Порожанов се срещна и с вуйна Дора, като й предложи 100 кози - дарени от козeвъд за нея, като в същото време ще получи и полагащото й се обезщетение. По указател тя има 61 кози. "
 Шарково гони младежите, които пазят стадото на баба Дора, поради мощна музика  Две стада с позитивни проби за чума, едното е на баба Дора
Това оповестяват от пресцентъра на земеделското ведомство след днешната среща на министъра с баба Дора от Шарково.

„ Не е леко на никой, би трябвало да де оправим с заболяването “, акцентира Порожанов и добави, че при позитивните проби трябват ограничения - гласи още текстът на известието от МЗХГ.

От телевизионните репортажи обаче излиза наяве, че срещата на министъра с баба Дора е минала трагично. В фрагментите се вижда по какъв начин тя удря по масата и крещи на Порожанов:

" Вие, докторите, казахте, че моите проби са негативни. На мен втора проба не е взета. И аз няма да разреша, въпреки че съм горда българка, вие и всички останали да дойдете да ми изтрепете животните ".

Проблемът е в това, че в самото обитаемо място има доста позитивни проби, изясни земеделският министър пред Българска национална телевизия.

От пресцентъра на земеделското ведомство оповестяват още, че от стадото в Болярово (където по-рано през днешния ден Българската организация по сигурност на храните разгласи вторично огнище на чума по дребните преживни животни) ще бъде взета втора проба.

Причината е, че фермата е отдалечена от другите и животните са на оборен режим - те не са имали физически контакт с други стада. Ще се прави прецизна стерилизация и надзор.

Заповедта на шефа на БАБХ за ограниченията в Болярово остава в действие, само че осъществяването се стопира до излизане на резултатите от лабораторните проучвания. Решението е съветвано с Крис де Клерк, специалист на Европейски Съюз, част от ветеринарния екип за незабавни обстановки на Европейски Съюз (CVET).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР