Министър Петкова: Търси се решение за въглищните централи46% от българската

...
Министър Петкова: Търси се решение за въглищните централи46% от българската
Коментари Харесай

Министър Петкова: Търси се решение за въглищните централи

Министър Петкова: Търси се решение за въглищните централи
46% от българската електрическа енергия се обезпечава от въглищните централи, през зимата този % доближава малко над 60, сподели през днешния ден в Пловдив министърът на енергетиката Теменужка Петкова, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града под тепетата.

Тези централи са значими за българския електроенергиен бранш, тъй като без тях той не може да балансира, тъй че ние ще се борим за тях, както сме го правили и до момента. Работна група е към финала на работата си,която би трябвало да докара до някакво решение на казуса, породен от внезапния скок на цените на излъчванията. Всяка една въглищна централа, която създава електрическа енергия, би трябвало да ги закупува, а цените им от 8 евро при започване на година скочиха на 25 евро в края на септември, сподели още министър Петкова. Тя сподели, че енергетиците от Топлоелектрическа централа Марица Изток и от Мини Марица Изток би трябвало да бъдат спокойни, решение ще бъде открито и метод да бъдат обезпечени средствата, които да им разрешават да закупят тези излъчвания.

Петкова взе участие в гала по започването на градежа на нова подстанция "Евмолпия" на ЕВН в Пловдив. Това ще е втората напълно нова подстанция, издигната от енергоразпределителното сдружение, а първата е в село Царацово. Подстанцията ще предлага сигурност на електроснабдяването на клиентите, а в построяването и ще бъдат вложени над 11 млн. лева /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР