Министър от правителството на Израел обяви, че страната е одобрила

...
Министър от правителството на Израел обяви, че страната е одобрила
Коментари Харесай

Израел кръсти село на Тръмп на рождения му ден

Министър от държавното управление на Израел разгласи, че страната е одобрила проектите за строителство на ново село в Голанските възвишения с името на американския президент Доналд Тръмп, написа The Times of Israel, съобщи организация " Фокус ".

Министърът на поселенията Ципи Хотовели написа във Facebook, че нейното ведомство ще стартира подготовката за настаняване на 300 фамилии в „ Рамат Тръмп “ – „ Възвишенията Тръмп “ на иврит. Израел превзема Голанските възвишения от Сирия по време на Шестдневната война от 1967 година и ги анексира през 1981 година, само че тази мярка не е приета от по-голямата част от интернационалната общественост. Но през 2019 година Тръмп подписа декрет, с който признава стратегическото плато за територия на Израел. Това се случи по време на аудиенция на премиера на еврейската страна Бенямин Нетаняху във Вашингтон няколко седмици преди изборите в Израел през април. Решението, едно от поредицата в интерес на Израел, бе посрещнато с екстаз в Ерусалим.

Одобрението на държавното управление на проекта, който съгласно еврейски медии ще включва обособяване на 8 милиона шекела (2,3 милиона долара) за развиването на града, предлага план, разгласен от Нетаняху предходната година, с огромна пищност и фанфари. Съобщението в неделя съответства с рождения ден на Тръмп, макар че не беше ясно дали е обвързвано с него. Нетаняху обаче означи рождения ден на американския водач с обява, в която приветства Тръмп като „ НЕВЕРОЯТЕН другар на Израел “. Миналия юни Нетаняху свика израелския кабинет в дребния кибуц Кела, където бе гласувано той да бъде преименуван в жест на признателност за признаването на Голанските възвишения за територия на Израел от американския президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР