Министър Николина Ангелкова взе участие в изненадваща проверка на пречиствателна

...
Министър Николина Ангелкова взе участие в изненадваща проверка на пречиствателна
Коментари Харесай

Министър Ангелкова откри нередности на пречиствателна станция Елените

Министър Николина Ангелкова взе присъединяване в изненадваща инспекция на пречиствателна станция за отпадни води (ПОСВ)- Елените дружно с представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда и ВиК, оповестиха от пресслужбата на министерството на туризма.

На място и с документи е открито, че пречиствателната станция няма лиценз за ВиК оператор, а събира такси. Водите се пречистват без позволение. Според инспектори потенциалът на пречиствателната станция е привършен, а се одобряват спомагателни количества. " Установихме нередности. Те би трябвало да бъдат отстранени още за идващия летен сезон ", се споделя в известието.

От документи от предходни инспекции на Регионална инспекция за опазване на околната среда излиза наяве, че е установен неудовлетворителен резултат на филтриране на отпадъчните води и доста превишение на нормите, избрани в наредбата за качествата на крайбрежните морски води. За откритите превишения при всяка инспекция са налагани наказания, които възлизат общо на над 4 млн. лева, а с лихвите доближават 5.9 млн.лв., оповестяват от министерството. Санкциите, наложени на сдружението, не са обжалвани, само че не са и платени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР