Министър Нено Димов беше при протестиращите жители на населените места

...
Министър Нено Димов беше при протестиращите жители на населените места
Коментари Харесай

В Шишманци искат обезопасяване на завода

Министър Нено Димов беше при протестиращите поданици на обитаемоте места към завода за боклуци в Шишманци. Ако заводът не извърши настояванията на локалната и централната власт, кметовете ще застанат компактно до хората в отбрана на правата им, съобщи кметът на Белозем Иван Тачев, заяви " Дарик ".

Той посочи, че най-потърпевши от пожарите в депото са Шишманци и Болярино, само че изрично би трябвало да се откри баланс сред работата на завода и ползите на близките обитаеми места. В събота министър Нено Димов заяви, че се лимитира режима на работа на екозавода край Шишманци, където допреди седмица пламтя бунище. Отпадъците там към този момент няма да се депонират непосредствено, а ще минават обработка. Кметът на Белозем Иван Тачев акцентира, че всички в региона упорстват за безвредна работа на инсталацията.

" Ние сме " за " завода да работи, само че при избрани условия, които представихме пред управата на завода. Той си има и хубавите страни - и четирите обитаеми места употребяваме преференции - не плащаме такса преправка ", разяснява Тачев. Той добави, че там се изкарва поминъкът на над 100 фамилии, измежду които и доста роми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР