Министър Найден Тодоров е приел представители на гражданския протест пред

...
Министър Найден Тодоров е приел представители на гражданския протест пред
Коментари Харесай

Валери Йорданов за Васил Василев: Не може един директор да бъде феодал!

Министър Найден Тодоров е приел представители на гражданския митинг пред Министерство на културата в отбрана на Александър Морфов, описа пред „ Площад Славейков “ артистът Валери Йорданов, един от двамата признати. Другият е представител на гражданско съдружие „ Боец “, което по думите на артиста е взело идеята драговолно и оказва помощ за митинга.

Пред Валери Йорданов министърът е декларирал, че сега адвокати преглеждат заповедта за уволняване на Александър Морфов и ревизират дали е законна. По-късно пред Би Ти Ви министър Тодоров сподели, че няма никакви юридически учредения дисциплинарното уволняване на режисьора да бъде анулирано.

Валери Йорданов съобщи, че в кабинета на министъра на културата има директория с документи, оставена от предходния министър Велислав Минеков, в която съгласно него се съдържат задоволително учредения да бъде отхвърлен шефът на Народния спектакъл. Той не посочи какви са тези учредения и документи. Актьорът прикани депутатите и президентът да вземат отношение към проблема с думите: „ Не може един шеф да бъде феодал, да притиска и уволнява хора безусловно безнаказано “.

След края на митинга министър Найден Тодоров в телевизионно изявление пред Би Ти Ви акцентира: „ Александър Морфов си остава режисьор, той постоянно е бил подобен. И спектаклите му, съгласно всичко, което аз знам, ще не престават да се играят в Народния спектакъл “.

Валери Йорданов разяснява това изявление с конкретизиране – „ Хъшове “ и „ Животът е прелестен “ ще се играят един път в месеца с билети на цена от 40 до 120 лева, до момента в който последователно отпаднат от афиша. Според него същата орис чака спектаклите на Стоян Радев и Диана Добрева, които са планувани единствено един път месечно или даже през месец.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР