Министър на туризма Николина Ангелкова инспектира 5-звезден апартаментен хотел в

...
Министър на туризма Николина Ангелкова инспектира 5-звезден апартаментен хотел в
Коментари Харесай

Ангелкова провери 5-звезден хотел в Равда, алармата му не работи

Министър на туризма Николина Ангелкова инспектира 5-звезден апартаментен хотел в с. Равда. Има установени несъответствия, за които ще бъдат наложени наказания и наставления да бъдат отстранени до 30 дни

Правим инспекции както във връзка с стопанисването на плажовете, по този начин и на местата за настаняване и хранене и следим за качественото съблюдаване на условията по Закона за туризма и Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване, съобщи Ангелкова, която се включи в инспекцията на 5-звезден апартаментен хотел СПА Емералд резорт, с. Равда.

Инспекцията на място е по сигнал на туристи, получен на телефонната линия на министерството за избрани нарушавания в комплекса. На инспекцията участваха и представители на Българската организация по сигурност на храните.

Експерти на Министерството на туризма са открили нарушавания, свързани с неспазване на наредбата за категоризация на хотелите, изясни министърът. Едно от тях е, че не работи алармената система, а тя е от изключителна значимост за сигурността на гостите.

Освен това оборудването в някои от стаите не дава отговор на критериите за 5 звезди. Министър Ангелкова съобщи, че ще бъде направено наставление за премахване на нарушаванията, които би трябвало да бъдат изпълнени в период до 30 дни. Ще бъде наложена и санкция в размер от 1000 до 3000 лв. според от тежестта на нарушаването. 

Ако несъответствията не бъдат отстранени в посочения интервал, ще пожелаеме понижаване на категорията на хотела, сподели министър Ангелкова и разяснява, че единствено по този метод можем да сме сигурни, че се съблюдават условията на Закона за туризма и се предлага първокласен артикул. Според нея в границите на периода е действително нарушаванията да бъдат отстранени.

По отношение на сигнала, който беше обвързван с хигиената в апартаментния комплекс, експертите от Българската организация по сигурност на храните откриха, че няма нарушавания. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР