Министър Младен Маринов откри обновената сграда на ОДМВР-Благоевград, съобщиха от

...
Министър Младен Маринов откри обновената сграда на ОДМВР-Благоевград, съобщиха от
Коментари Харесай

Младен Маринов: Ще работим така, че обществото да усети защитата и подкрепата на полицаите

Министър Младен Маринов откри обновената постройка на ОДМВР-Благоевград, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

За повторно през днешния ден имам достойнството да откривам реновирана постройка на регионална дирекция, означи със удовлетворение министър Маринов. Това е облага за жителите и сътрудниците, които се грижат за сигурността на хората, опция за по-добър достъп на хората и по-добро обслужване. Ще работя за това обществото да усети отбраната на служителите на реда, да заслужат неговото почитание и поддържа. Вътрешният министър благодари на кмета на община Благоевград за осъществения план и уточни, че поетапно ще се търсят средства за материално-техническото застраховане – ще се стартира с оборудването на служителите на реда, колите, средствата за персонална отбрана, компютрите за проверяващите служители на реда и администрацията. Той акцентира, че това е двустранен развой - министерството би трябвало да извърши даденото заричане пред държавното управление да работи за оптимално стесняване на контрабандата, на сивата стопанска система, на противозаконната търговия, с цел да може да има приходи в бюджета, които да се влагат в бранш „ сигурност “. Той посочи, че и сега вървят доста планове и публични поръчки. До десетина дни ще връчим коли по европейска стратегия за гранична полиция и регионалните дирекции, които са наоколо до външната граница с Европейски Съюз. Ще бъдат закупени бронежилетки, поетапно се раздават полицейски униформи. Министър Маринов акцентира, че проблемите в министерството не могат да се вземат решение без разговор, който включва и градивни рецензии, само че изрази вяра да има и противоположен развой, тъй като по думите му „ с цел да убедим обществото, че би трябвало да се увеличи статутът на служителя на реда, е належащо да даваме услугата, която се чака от нас. Той изясни, че рецесията във връзка с фрагментите е преодоляна и вниманието на управлението ще се концентрира в запазването на кадровия капацитет и развиването му във връзка с образованието и ориентиране в проблематичните места. Продължаваме ефикасното противопоставяне с стандартната престъпност, по-голяма подвижност на екипите, с цел да реагираме по-бързо на сигналите и да реализираме по-добър контакт с представители на локалната власт и хората.

На тържествената гала участваха шефът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев, шефът на РДПБЗН-Благоевград инж. Георги Пармаков, кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов, регионалният шеф Бисер Михайлов, ръководителят на Общинския съвет Радослав Тасков и зам. кметове на община Благоевград

Обновяването на постройката на ОДМВР-Благоевград и осъществено по план „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на достъп на хора с увреждания и изцяло възобновяване на фасадите на постройките на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо районно управление (на МВР) – Благоевград “. Той се осъществя вследствие на подписано партньорско съглашение сред Община Благоевград и Министерство на вътрешните работи. Общата стойност на плана е 1 456 928,12 лева, от които европейско финансиране от Европейския фонд за районно развиване в размер на 85% и 15% национално съфинансиране. Срокът за осъществяване на заложените действия е 18 месеца, като той изтича на 3 октомври 2018 година Основната цел на плана е внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в постройките на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ – Благоевград. На 26 февруари бе направена първа копка по плана, като завършването на дейностите се реализираха преди крайния период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР