Министър Лорер съобщи прекрасна новина за бизнеса у нас.По програма

...
Министър Лорер съобщи прекрасна новина за бизнеса у нас.По програма
Коментари Харесай

ББР подпомага бизнеса с необезпечени кредити заради скъпия ток

Министър Лорер заяви прелестна вест за бизнеса у нас.

По стратегия за поддръжка на разноските на бизнеса за електрическа енергия, Българската банка за развиване ще дава необезпечени заеми за сметките за ток. Това заяви министърът на растежа и нововъведенията Даниел Лорер. Програмата е единствено за дребния и междинен бизнес.

В първичната й фаза, която е в размер от 20 млн. лв., ще се отпускат заеми от 20 до 200 хиляди лв.. Лорер разяснява, че желае ББР да работи за дребния и междинния бизнес и че се надява от пролетта цената на тока да се намали, написа frognews.bg.

Ще се финансират до 4 фактури, а клиентите сами ще избират кои да бъдат те. Кредитът ще бъде връщан за 12 месеца. Минимумът за сметките за ток е те да са над 5% от оперативните разноски.

От програмата не могат да се възползват търговците на ток или извличане на криптовалути.

От своя страна представител на ББР сподели, че финансират сдружения, които са с просрочие и сдружения, които са на загуба без да са с негативен капитал. Това облекчава всички кредитополучатели, които имат потребност.

Междувременно, министър председателят Кирил Петков заяви, че спомагателни помощи за бизнеса ще има и през идващия месец. Те ще бъдат изплатени със сметките за ток за март.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР