Министър Лиляна Павлова ще представи утре шаловете и вратовръзките, които

...
Министър Лиляна Павлова ще представи утре шаловете и вратовръзките, които
Коментари Харесай

Лиляна Павлова представя подаръците за гостите на европредседателство

Министър Лиляна Павлова ще показа на следващия ден шаловете и вратовръзките, които ще бъдат подарявани на гостите на Българското председателство.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС-2018.

За задачата на следващия ден ще се организира конференция от 14.30 ч. в административната страда на НДК, където се обитава ведомството.

Шаловете и вратовръзките, върху които е изобразено логото на първото Българско председателство, са предопределени за държавните глави, министрите, висшите чиновници и специалисти от всички страни членки. Те са и за представители на институциите на Евросъюза.

Даването на този тип дарове е традиция, която съществува откогато има ротационни ръководи на Съвета на Европейски Съюз и се прави от всички председателстващи страни.

Министерството за Българското председателство е осигурило 16 000 общоприети и 900 първокласни шала, 20 000 общоприети и 1100 първокласни вратовръзки.

Автор на логото на Българското председателство на Съвета на ЕС-2018 е художникът Тодор Ангелиев. В него той вплита три от най-важните български признака - кирилицата, българският байрак и шевицата.

А "стъпвайки " върху логото, дизайнерът на "Шевица " Гергана Станкова изготвя визията за шаловете за гостите на първото ни ротационно председателство.

Основен акцент при основаването на дизайна за вратовръзките също е логото на Българското председателство.

Подаръците по време на всяко едно председателство са още един метод да се популяризира страната, оглавяваща за шест месеца Съвета на Европейски Съюз, показват от ведомството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР