Министър Лиляна Павлова освободи от длъжност изпълнителния директор и член

...
Министър Лиляна Павлова освободи от длъжност изпълнителния директор и член
Коментари Харесай

Лиляна Павлова освободи шефа на НДК

Министър Лиляна Павлова освободи от служба изпълнителния шеф и член на борда на НДК Мирослав Боршош, оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018. Променен е и съставът на Съвета на шефовете на НДК.

В момента се организира съвещание на новия Съвет на шефовете. За негов ръководител ще бъде определена госпожа Таня Милева, а за изпълнителен шеф на НДК – Борислав Велков, доскорошен ръководител на Съвета на шефовете.

Лиляна Павлова: Искам цялостен одит на НДК

Мотивите за промяната са, че е налице редовно несъблюдение на инструкции, дадени от страна на едноличния притежател на капитала, както и редовно несъблюдение на решения на Съвета на шефовете. Също по този начин дейностите на досегашния изпълнителен шеф слагат под подозрение както положителното финансово ръководство на сдружението, по този начин и е застрашено осъществяването на всички действия по привеждането на постройката на НДК за потребностите на Председателството.

Има досъдебно произвеждане за ремонта на НДК, призна Румяна Арнаудова

Таня Милева е шеф на кабинета на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 година Тя е магистър по право от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, хоноруван учител по гражданско, комерсиално, трудово и осигурително право в СУ „ Св. Климент Охридски “, създател на образователната дисциплинираност „ Законодателни основи на консултантската и посредническата активност ”. Има специализации по принадлежности за финансов инженеринг и европейска интеграция и европейско право. В интервала 2002 – 2013 година е била държавен чиновник в дирекции „ Държавно юристконсулство “ и „ Национален фонд “ в Министерство на финансите. В интервалите 2011 – 2013 година и 2014 – 2017 година е била шеф на кабинета на министъра на районното развиване и благоустройството.

Какво включва ремонтът на НДК и по кое време завършва?

Новият изпълнителен шеф на НДК Борислав Велков от 2011 година професионално взе участие в построяването, развиването, оперативното и стратегическото ръководство на водещите спортни, развлекателни и културни инфраструктури в България. През 2011 година след откриването на " Арена Армеец София " се причислява към управническия екип на залата като заместник-ръководител, виновен за екипа, маркетинга, рекламата и организацията на събития. През 2012 година специализира в EVMI (European venue management institute, основан в Лондон и Франкфурт) създаване, оперативно и стратегическо ръководство на зали, игрища, конгресни и интегрирани инфраструктури. През 2013 година става основен съветник по построяването на „ Арена Русе “, а по-късно и поема поста на основен управител на залата. Основател е на Асоциацията за поощряване и развиване на спортната и развлекателна инфраструктура в България. Борислав Велков е оказвал експертна помощ при построяването на „ Арена Бургас “ (в строеж), „ Арена Колодрум “ - Пловдив, Софийската филхармония и други От 2011 година до момента е взел участие директно в организацията на повече от 200 събития от друг темперамент, доста от които от висок интернационален сан – интернационалните конгресни, културни и фестивални прояви, международни и европейски спортни шампионати.

 
 
  По тематиката Има досъдебно произвеждане за ремонта на НДК, призна Румяна Арнаудова До момента НДК не е известен по формален ред за формирано досъдебно производство
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР