Министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да

...
Министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да
Коментари Харесай

Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорт на Васил Божков са манипулация

Министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да дава показания по тази или друга тематика
Във връзка с информация, оповестена в БГНЕС, със заглавие: „ Захариева и Кралев на разпит за паспортите на Божков и Попов “ изрично заявяваме, че министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да дава показания по тази или друга тематика. Министър Кралев в никакъв случай не е подписвал каквито и да е документи, свързани с процедура по издаване на персонални документи на Васил Божков и Георги Попов.

Разграничаваме се от тематиката с паспортите на Васил Божков и Георги Попов и заявяваме за следващ път, че Министерство на младежта и спорта не е основател или съизвършител в издаването на паспорти на двамата. Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорти на Васил Божков и Георги Попов са откровена операция на публичното мнение.

Изпращаме още веднъж формалната позиция на ММС по тематиката. Моля да уточните обстоятелствата и събитията към издаването на паспорти или каквито и да е персонални документи на български жители с Министерство на вътрешните работи:

Министерството на младежта и спорта (ММС) не е основател за издаването на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов.

В края на месец януари 2016 година Български съюз за физическа просвета и спорт (БСФКС) изпраща писмо до началника на политическия кабинет на ММС по отношение на нужда от съгласувателна процедура за преиздаване на изтекли служебни паспорти на двамата, които са членове на УС на съюза. В отговор спортното министерство осведоми Министерство на външните работи, че БСФКС е независимо юридическо лице, което не попада в патримониума на ММС, само че показва мнение, че няма спънки за ускореното издаване на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов.

ММС няма информация по кое време и по чия самодейност са издадени първите или други паспорти на Божков и Попов.

В първия ден на обвиняването към Божков, когато той беше разгласен за търсене, шефът на " Нове " първо проговори пред организация БГНЕС. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР