Министър Кралев: Стадион в Пловдив с държавни пари, ако ще

...
Министър Кралев: Стадион в Пловдив с държавни пари, ако ще
Коментари Харесай

28 бона в общинския бюджет от картинг пистата на Лаута

Министър Кралев: Стадион в Пловдив с държавни пари, в случай че ще се употребява Ангел Стефанов навън от кортовете на Търговска колегия "Локомотив " Парите на ВИС 2 и три банки не стигнаха за един стадион

Годишната облага на Община Пловдив от концесиите е близо 800 000 лв.. Това е чиста облага, защото разноските на бюджета за отдадените парцели са нулеви. Малка част от парите, които влизат в хазната от публично-частни партньорства, са от спортни уреди. Освен двата стадиона на ПФК Ботев 1912 в " Коматево " и на бул. " Източен " изключително право на прилагане е обещано за още три обекта, построени с частни вложения.

Картинг писта е построена на " Лаута " по силата на концесионния контракт, подписан на 25 април 2002 година за 20 години. " Делта карт " ООД получи 18 800 кв. метра против изискването да построи картинг писта. В оборудването са вложени близо 2 млн. лв.. Всяка година концесионерът заплаща на общината 7 % от брутните си доходи, което прави най-малко 28 000 лв..

От спортния център в " Тракия ", построен от " Семеен кодекс - Академик " ЕООД по контракт от 6 октомври 2009 година, общината печели най-малко 10 % от брутните доходи от обекта, което в последните години надвишава 20 000 лв.. Преди учредяването на концесията на мястото на спортния комплекс с двуетажна постройка, в който от частната компания са вложени 1 130 000 лв., имаше гола поляна. Правото за прилагане е със период 25 години.

Футболно игрище и съседен терен на ул. " Ясна поляна " са дадени на компания " Леонел 10 " с контракт от 15 февруари 2016 година Инвеститорът ще употребява 12 833 кв. метра 35 години с изискването да влага в ремонт и реновирането на комплекса 1 268 960 лв. и да внася в бюджета 3 % от годишния размер от приходите, само че не по-малко от 6500 лв..

За всеки от спортните обекти се слага изискване да дават опция за образование и безвъзмездни тренировки в границите на несъмнено време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР