Министър Кралев посети ОУ "Отец Паисий" в село Тополово заедно

...
Министър Кралев посети ОУ "Отец Паисий" в село Тополово заедно
Коментари Харесай

Ще изграждат физкултурни салони в 15 училища

Министър Кралев посети ОУ "Отец Паисий " в село Тополово дружно с кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, където следва да бъде построено ново спортно оборудване в двора на учебното заведение. На съвещание на Министерски съвет в сряда бяха утвърдени спомагателни разноски по бюджета на ММС на стойност 840 000 лева за градежа на спортния обект. Той ще бъде употребен както за физкултурен салон, по този начин и за тренировки на шестте тима по волейбол.

По време на визитата си в община Асеновград министър Кралев заяви, че през днешния ден са оповестени публичните поръчки за построяването на първите 15 салона. Пет от тях са с огромен размер - повърхност от 708 кв. метра и плануваната цена е 1 200 000 лева Десет от тях са с по-малък размер - 547 кв. м., а цената им ще е към 860 000 лв..

Изграждането на физкултурните салони е една от главните точки в програмата на държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти за интервала 2017-2021 година За първия стадий от програмата Министерски съвет отпусна сумата от 25 млн. лв.. През идната седмица ще бъдат оповестени публичните поръчки за още 10 салона.

"По-големите физкултурни салони са предопределени за учебни заведения с над 900 ученика. Разликата с плана в село Тополово е в размера на игралното поле. Освен баскетбол, волейбол и тенис на корт ще има опция и за практикуването на футзал и хандбал при размери на игрищата 32х16м. Изискванията от МОН за междинните учебни заведения са размерът да бъде сред 480 и 540 кв. метра, тъй че даже и тук, където имаме главно учебно заведение, размерът ще надвиши минимално изискуемата повърхност ", разяснява министър Кралев.

Училищата, на които са оповестени поръчките за огромни салони са VII СУ "Найден Геров " във Варна, СУ "Найден Геров'' в Пловдив, 134 СУ "Димчо Дебелянов " и Национална финансово-стопанска гимназия в София, тт Основно учебно заведение "П. Р. Славейков " в Стара Загора. Тези, които са с по-малки салони са ОУ "Д. Хаджидеков " и СУ "Св. Софроний Врачански " в Пловдив, Професионална гимназия по телекомуникации в София, СУ с разширено проучване на непознати езици "Д-р Петър Берон " в Перник, СУ "Св. Св. Кирил и Методий " в Карнобат, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас, СУ "Нешо Бончев " в Панагюрище, III Основно учебно заведение "Д.Благоев " в Шумен, ОУ "Петко Каравелов " в Асеновград и Осмо СУ в Благоевград.

В по-малките салони е планувано да има по една съблекалня за мъже и дами с по 14 шкафчета и 3 душа за всяка една от тях, стая за треньори и учители, склад, и обособена тоалетна за хора с увреждания. В огромните надлежно по още една съблекалня с по 20 шкафчета и 4 душа, стая за треньори и учители, склад. По време на визитата в село Тополово участваха и кметът на селото Йордан Дичев, Атанаска Илкова - шеф на ОУ "Отец Паисий ", състезателки от ВК "Тополово " и техният треньор Димитър Илиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР