Министър Кирил Ананиев ще проведе разговори с народните представители по

...
Министър Кирил Ананиев ще проведе разговори с народните представители по
Коментари Харесай

Здравният министър разговаря с протестиращите фелдшери

Министър Кирил Ананиев ще организира диалози с народните представители във връзка с настояването на фелдшерите да се отделят от Българската асоциация на експертите по здравни грижи и да образуват самостоятелна съсловна организация.
Това изясни здравният министър по време на среща с представители на протестиращите фелдшери, които му връчиха декларацията с техните претенции. Фелдшерите упорстват най-много за смяна в Закона за съсловните организации, която да даде опция другите посоки експерти по здравни грижи да имат обособени съсловни организации.
Кирил Ананиев съобщи, че безпределно почита труда на фелдшерите, които са ангажирани най-много в системата на незабавната помощ и в незабавните отделения на лечебните заведения, и уточни, че ще търси консенсус по поставените от тях проблеми и в Министерския съвет.
Припомняме, че през днешния ден фелдшерите и лекарските асистенти в България също излязоха на народен митинг пред здравното министерство под надпис: " Самостоятелна и самостоятелна професионално-съсловна организация за фелдшерите/лекарски асистенти за отбрана професионалните права на експертите в интерес на обществото ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР