Министър Кирил Ананиев ще отговаря на актуални въпроси на членовете

...
Министър Кирил Ананиев ще отговаря на актуални въпроси на членовете
Коментари Харесай

Кирил Ананиев ще отговаря на актуални въпроси на членовете на Комисията по здравеопазване

Министър Кирил Ананиев ще дава отговор на настоящи въпроси на членовете на Комисията по опазване на здравето. Това планува програмата за работа на комисията.

Заседанието ще се организира от 15.30 ч. в постройката на пл. „ Княз Александър I” № 1, зала 130. Като точка първа от съвещанието на комисията е планувано министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев да дава отговор на депутатски въпроси.

Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание при започване на съвещанията на непрекъснатите комисии, всяка първа сряда или четвъртък на месеца, отрасловите министри се явяват пред съответните комисии и дават отговор на настоящи устни въпроси, отправени от членове на комисиите на самото съвещание. Отправените въпроси следва да се отнасят до съответни политики и не могат да съдържат претенции за даване на подробни числови данни.

Ресорният министър, към който е насочен въпросът, дава отговор незабавно след задаването му. В случай на неявяване на министъра по уважителни аргументи комисията в съгласие с него дефинира съвещанието, на което ще дава отговор на настоящи устни въпроси.

Право на по два настоящи устни въпроса има член на комисията от всяка парламентарна група, а народните представители, нечленуващи в парламентарна група, имат право общо на два въпроса. На вниманието на членовете на комисията се слагат и промени в Закона за лечебните заведения, които ще бъдат прегледани на първо четене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР