Министър Кирил Ананиев получи предварителен доклад от извършваната проверка на

...
Министър Кирил Ананиев получи предварителен доклад от извършваната проверка на
Коментари Харесай

От здравното министерство с извънредни новини по случая с починалото детенце

Министър Кирил Ананиев получи прелиминарен отчет от осъществяваната инспекция на активността на трите лечебни заведения - Специализираната детска болница „ Проф. доктор Иван Митев “, УБ „ Лозенец “ и УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, имащи отношение към случая с умрялото в края на предходната седмица 3-годишно дете.

В хода на инспекцията е изискана и обработена цялата налична здравна документи както от лечебните заведения, по този начин и от персоналния доктор на детето, взети са поради и мненията на лекарите, взели участие в диагностично-лечебния развой.

На база на осъществената аутопсия повода за гибелта е изяснена – тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни солидни кръвоизливи в белите дробове) . Пневмонията е породена от вирусна зараза, поради която са зародили и спомагателни затруднения - тежки двустранни кръвоизливи в надбъбречните жлези.

Извънредно! Паднаха главите на трима шефове на лечебни заведения поради абсурда с умрялото 3-г. дете

Към момента не са подготвени всички резултати от хистологичните проучвания, които се чакат до седмица.

С цел цялостно изследване на случая е предоставено провеждането на три самостоятелни експертизи – от експерт по инфекциозни болести, детски пулмолог и вирусолог. На база резултатите от инспекцията, заключенията на специалистите и аутопсията, ще бъдат направени 4 констативни протокола и финален отчет.

Докладът ще бъде изпратен на министъра на опазването на здравето до края на идната седмица.

Борисов се ядоса, реже глави на шефове поради умрялото 3-годишно дете

По-рано през днешния ден министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев организира среща с шефовете на трите лечебни заведения – СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев “, УБ „ Лозенец “ и УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. Към момента и тримата шефове са краткотрайно отстранени от служба до привършване на процесуално-следствените дейности по случая.

По предписание на министър Ананиев краткотрайно отстранена е и приелата детето в Педиатрията доктор Елена Георгиева.

Сезирана е и Комисията по професионална нравственос към съответната Районна гилдия, която следи за съблюдаване на професионалните медицински и морално-етични въпроси, свързани с упражняването на специалността.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР