Министър Кирил Ананиев излъга медицинските сестри. Така омбудсманът Мая Манолова

...
Министър Кирил Ананиев излъга медицинските сестри. Така омбудсманът Мая Манолова
Коментари Харесай

Мая Манолова пред Actualno.com: Ананиев излъга медицинските сестри

Министър Кирил Ананиев излъга медицинските сестри . Така омбудсманът Мая Манолова разяснява пред недоволството измежду здравните служащи, което продължава, макар договарянията със Здравното министерство.
" Фактите са такива, той (министър Кирил Ананиев - бел. ред.) даде обещание и това е обществено отразено във всички медии. В резултат на методиката, която той по този начин и не сподели, от първи юни ще бъдат изменени заплатите на медицинските експерти ", означи Манолова. Тя напомни думите на Кирил Ананиев, че няма да има здравна сестра, която да получава по-малко от 950 лева " Това просто не е истина " , безапелационна бе Мая Манолова. Тя е уверена, че се изливат някакви виртуални милиони, които не доближават до хората. По думите ѝ с изключение на да се дава обещание, би трябвало да се покаже и това по какъв начин ще стане.


По тематиката с парите на партиите, омбудсманът бе безапелационна, че дебатът е просрочен и нейната позиция е ясна още през цялото време - 1 лев партийна дотация, за която са дали своят вот хората по време на референдума, иницииран от " Шоуто на Слави ". Решението е произнесено и аз нямам съмнения, сподели Манолова. Тя разясни, че е допустимо да се търси в допълнение финансиране за партиите, само че никога от частни субекти . " Може да има спомагателни целеви пакети, свързани с предизборни акции, за безвъзмезден достъп до публичните медии, в допълнение финансиране за разяснителни акции ", предложи Манолова. Тя съобщи, че сега се прави опит машинното гласоподаване да бъде неразрешено , и то от Централната изборна комисия.
Сподели с твоите другари

По отношение на качеството на храните в страните от Централна и Източна Европа, Манолова акцентира, че се е трансформирала директивата, която е признала казуса. " Беше оповестено, че се не разрешава предлагането на храни с разнообразни съставки, само че под една и съща марка ", сподели Манолова. Тя напомни последното проучване, направено по единна методика в Европа, което демонстрира, че има 9% артикули, при които има разнообразни съставки с идентичен етикет, с идентична марка и опаковка и още 22% с разнообразни съставки и сходна опаковка. Тоест потвърдено е, че проблем има и е безусловно неразрешено тази процедура да продължава, разяснява още омбудсманът.

По време на митинга пред Столична община против презастрояването на София, Манолова съобщи, че продължава да отстоява справедливите претенции на жителите за по-чиста и налична градска среда, зелени площи, паркове и градинки. " Чувствам се една от протестиращите през днешния ден, защото сме имали десетки срещи и в Стрелбище, и в Лозенец, и в Дружба, и Младост, и Овча Купел ", сподели Манолова.
Трябва да се постави точка на разрешаването на строителство, в която и да е градинка, за отсичането даже на едно крепко дърво. Трябват други решения, които да обещетяват притежателите по един обективен метод, без да ги опълчват на правото на останали столичани да живеят обикновено и да дишат естествен въздух. Няма столица, в която небостъргачите да никнат безсистемно, без да се съблюдават съществени правила, разясни Манолова. Тя изиска и проверка на всички разрешителни за градеж в зелени площи.
Сподели с твоите другари

" Нямам решение дали бих сменила ролята. Аз съм измежду жителите, само че също по този начин съм и измежду медицинските сестри, само че повярвайте ми, нямам желание да променям здравния министър ". Така Манолова разяснява пред и слуховете, че ще се кандидатира за кмет на столицата. " Бях и с майките на болните деца, само че няма да ставам обществен министър, бях на митинг и с водачите от градския превоз, само че няма да ставам машинист, добави още тя. Когато реша, ще ви кажа . При всички случаи, в случай че реша да се кандидатирам за друга позиция, то ще бъде от позиция на жителите , в отбрана на жителите ", съобщи омбудсманът на Републиката.
Повече по тези и други тематики гледайте в прикачените видеа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР