Министър Десислава Танева обяви, че 746 къщи за гости, построени

...
Министър Десислава Танева обяви, че 746 къщи за гости, построени
Коментари Харесай

4,5 млн. лв. ще връщат собственици на къщи за гости нарушители

Министър Десислава Танева разгласи, че 746 къщи за посетители, издигнати с европари у нас, са били тествани, което е 100% от всички сходни обекти. От тях 288 са под мониторинг, а 15 от тях не извършват предназначението си, което ще им коства 4,5 милиона лв., които би трябвало да върнат, съобщи Българска национална телевизия. За други 74 предстоят спомагателни инспекции поради подозрения за отклоняване от разпоредбите.
 Проверките на къщи за посетители стигнаха до Милко Калайджиев - неговата е изрядна  Продължават инспекциите на къщи за посетители в Борино  Къщи за посетители ще връщат на страната 10 милиона лв.  Проверяват 288 къщи за посетители, получили 82 милиона от Европейски Съюз
Глобата, която ще бъде наложена, е към 5-15% от цената на платената поддръжка.

Трима души, които имат къщи за посетители, са близки до кметовете на Луковит, Долна Баня и Велинград, като последният е в нарушаване.

В два случая притежателите на къщи са свързани със чиновници на Държавен фонд " Земеделие ", допълват от Българска национална телевизия.

" Една от къщите в област Ловеч принадлежи на родителите на наша служителка. Решението следва да бъде взето какво ще е наказването, че не е подала декларация за спор на ползи ", разяснява Живко Живков, шеф на ДФЗ.

Най-много нарушавания в къщи за посетители има в областите Пазарджик, София, Ловеч, Видин, Шумен, Перник, Разград.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР