Министър Демерджиев посочи, че в трагичния инцидент става въпрос за

...
Министър Демерджиев посочи, че в трагичния инцидент става въпрос за
Коментари Харесай

Демерджиев: Ще се вземат нови мерки за безопасността на полицаите, които охраняват границата

Министър Демерджиев уточни, че в трагичния случай " става въпрос за престъпно действие и изключителна експанзия. Дотук сме се опитвали нашите чиновници да извършват дейностите си без ненужни вреди към хората, които се пробват да преминат границата. "

 

Пред Българска национална телевизия министърът уверяви, че " в случай че има произшествия на границата оттук насетне, те няма да са ориентирани към нашите чиновници. Ще бъдем безусловно безкомпромисни към всеки, които се пробва да премине незаконно границата. "

 

Иван Демерджиев добави, че сходен случай не е имало от доста, доста години насам и не може да се търсят неточности в управлението на Гранична полиция. Според него няма мотив за кадрови промени. " Това, че някой урод е решил да стреля през границата, не може да приказваме за кадрови промени ", съобщи Демерджиев.

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разгласи, че служителят на реда е бил убит в главата като е умрял още при първия изстрел. Убитият граничен служител на реда до с. Голем Дервент е бил прострелян, до момента в който е проверявал срез на оградата по границата.

 

Българските управляващи са осъществили незабавно контакт с турските си сътрудници, които уверили, че ще подхващат всички ограничения групата да бъде хваната и виновните за убийството да бъдат изправени пред закона. Според Министерство на вътрешните работи най-вероятно става въпрос за опит за незаконно прекосяване на мигранти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР